Christina Aguilera brengt nieuwe clip van 'Beautiful' uit met belangrijke boodschap

'We zijn mooi, wat ze ook zeggen'

amfAR Gala Cannes 2022

Het is alweer twintig (!) jaar geleden dat Christina Aguilera het krachtige nummer Beautiful uitbracht. De videoclip en lyrics staan bij velen nog altijd in het geheugen gegrift. Twintig jaar later weet de zangeres de wereld opnieuw te verbazen met het bijzondere nummer, waar nu een geheel nieuwe videoclip bij hoort.

Belangrijke boodschap

De originele videoclip van Beautiful bevatte destijds onderwerpen die als taboe's voelden voor velen. Zo draaide de video om onzekerheid en was de boodschap om bewustzijn te creëren over wat oordelen, kritiek en meningen van buitenaf met je kunnen doen. Inmiddels is er veel veranderd en bestaat social media bijvoorbeeld. De nieuwe videoclip van Beautiful staat daarom in het teken van de gevaren van social media en wat dat met je mentale gezondheid kan doen.

Zo zien we in de vernieuwde clip een aantal kinderen die moeite hebben met hun zelfbeeld. Ze kijken zichzelf aan in de spiegel of in de selfiecamera en twijfelen om plastische chirurgie te nemen. Aan het einde verandert dat en zitten de kinderen weer goed in hun vel.

Zendaya over mental health: 'Dit helpt mij heel erg'

Social media

"We zijn mooi, wat ze ook zeggen", schrijft Christina op Instagram bij een post over haar nieuwe videoclip. "Een boodschap waar ik altijd achter zal staan ​​en een boodschap die ik prioriteit geef om mijn eigen kinderen in elk hoofdstuk van hun leven bij te brengen", vervolgt ze. "Vandaag de dag is het moeilijker dan ooit om onze eigen stem te horen tussen de vele andere die onze feeds en gedachten binnenkomen met tegenstrijdige boodschappen... waardoor we uiteindelijk niet meer luisteren naar onze eigen waarheid en onze eigenwaarde."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Christina Aguilera (@xtina)

Acceptatie

Vervolgens licht Christina de boodschap van de video nogmaals toe. "De originele 'Mooie' video was bedoeld om bewustzijn en een gevoel van medeleven te brengen in het licht van oordeel, kritiek en meningen van buitenaf. Het bevat nog steeds een belangrijke boodschap om onze kernwaarden te onthouden buiten wat ons wordt gevoed ... om een gevoel van evenwicht te vinden en onszelf accepteren voor wie we zijn."

Bron: Shape | Beeld: Instagram, Brunopress

Celebrities
  • Christina Aguilera attending the amfAR Gala during the 75th Cannes Film Festival in Cannes, France on May 26, 2022. Photo by Julien Reynaud/APS-Medias/ABACAPRESSS.COM