Deze onschuldige gewoonte is ongezond voor jullie relatie

Maken jullie je hier schuldig aan?

Shot of a young couple being intimate in bed at home

Elke relatie begint met een fantastische fase. Jullie zijn gek op elkaar, van conflict is geen sprake en jullie willen elke vrije minuut samen doorbrengen. Naarmate de tijd verstrijkt wordt dit vaak wel wat minder. Maar waak er wel voor dat jullie van dit ene ‘onschuldige’ gebruik geen gewoonte maken.

Tv kijken voor het slapengaan

Wat is het lekker dan na het avondeten op de bank uit te buiken? Op tv zijn dan veel leuke programma’s te bekijken en als er niets op de buis is, zijn er meer dan genoeg streamingdiensten die leuke films en series in hun aanbod hebben. Het kan dan best zijn dat jij en je partner de hele avond tv kijken, tot jullie naar bed gaan. Maar dit is dus eigenlijk helemaal niet goed voor jullie relatie. Het betekent dat jullie niets doen waarmee jullie je meer verbonden met elkaar kunnen voelen. Er is geen tijd om echt in elkaars aanwezigheid te zijn, want dat wat je doet kun je ook alleen doen.

Prioriteren

Ook psycholoog en therapeut Shannon Chavez erkent dat het niet erg gezond is voor een relatie om de hele avond films en series te kijken. Er vindt namelijk geen verdieping plaats wanneer jullie samen naar een beeldscherm staren. "Het leidt ertoe dat je van tv kijken een prioriteit maakt in plaats van elkaar", vertelt ze aan HuffPost.

Ze raadt aan om de tv uit te zetten en in plaats daarvan met elkaar naar muziek te luisteren. "Of geef elkaar een massage of raak elkaar op een andere sensuele manier aan", zegt ze. "Dat werkt veel beter om te ontspannen."

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: iStock