Drew Barrymore openhartig over alcoholprobleem

"Ik probeerde de pijn te verdoven en me goed te voelen en dat lukte met alcohol"

Drew Barrymore vertelt openhartig over de moeilijke jaren die ze achter de rug heeft. Na haar scheiding in 2016 zat ze zo diep, dat alcohol haar leven ging beheersen...

Dood van een droom

Haar scheiding van Will Kopelman was een pittige periode. "Er was geen schandaal. Er is niks gebeurd. Dat maakt het een 'nette' scheiding, maar ook moeilijker en verwarrender. Want je kunt niets of niemand de schuld geven of aanwijzen wat het probleem was", legt ze uit. "We hebben zo hard geprobeerd er iets van te maken..." Toen hakten ze de knoop door en werden na een huwelijk van vier jaar de scheidingspapieren getekend. "Een vriendin zei tegen me: 'Een scheiding is de dood van een droom.' En dat is precies hoe het voelt. Je krijgt het niet meer terug."

Alcoholprobleem

Drinken werd haar manier om te vluchten van de werkelijkheid. "Ik probeerde de pijn te verdoven en me goed te voelen en dat lukte door de alcohol", legt ze uit. Drew heeft een verleden met verslavingen, dus wist meteen dat het niet goed zat. Ze ging in therapie en stopte met drinken. "Het waren mijn kinderen die me de kracht gaven om mezelf weer terug te vinden", vertelt ze. In dezelfde periode begon ze met het ontwikkelen van haar eigen talkshow, The Drew Barrymore Show, wat een goede afleiding was. "Dat gaf me iets om me op te focussen en mezelf op te storten."

Balans

Haar succesvolle show zit inmiddels in het derde seizoen. Het is hard werken, terwijl ze tegelijkertijd "het liefst iedere avond thuis op de bank zit met mijn kinderen." Die balans vinden, is iets waar ze nog iedere dag aan probeert te werken. "Ik heb nooit balans gehad", legt ze uit. "Ik ben een soort slinger. Van doodsangst naar extase. Van dikker naar dunner. Van gelukkig naar totaal depressief. Ik werk me kapot, ben dan weer volledig verloren en gebroken en weet niet meer wat ik doe. Balans is een b*tch die me blijft achtervolgen. Ik hoop dat ik dat als ik 50 wordt ga vinden."

Bron: People Magazine | Beeld: BrunoPress