Eva Jinek onzeker over lichaam: 'We've come a long way...'

"Ben ik nu nooit meer lelijk tegen mijn lichaam? Nee, dat zou een leugen zijn."

Eva Jinek is, net zoals ieder ander, weleens onzeker over haar lichaam. Maar ze heeft een openbaring gehad en gunt iedereen deze nieuwe mindset.

Onzeker

"Kun je anders leren denken over je lichaam? Mij overkwam het, dankzij een stoplicht en de radio", laat de presentatrice weten op Instagram. In haar nieuwsbrief gaat ze er dieper op in. Zo was ze, zoals ze zelf verteld, onderweg naar de sportschool toen ze overvallen werd door een vlaag van onzekerheid. Ze voelde de autogordel in haar buik snijden. "Ik zie een rolletje vet over de riem hangen en in mijn hoofd hoor ik: wie hou je voor de gek met dat sporten van je? Als je wil afvallen moet je minder vreten, idioot."

Long way

Alsof het zo had moeten zijn, wordt vervolgens het nummer Praise You van Fatboy Slim gedraaid. "We've come a long, long way together. Through the hard times and the good. I have to celebrate you, baby. I have to praise you like I should" galmt het door de speakers. En dat komt binnen. "De tekst die ik hoor, gaat over mijn lichaam. Alle haat voor mijn lijf die ik vlak daarvoor nog voelde, trok op als mist in de zon. We've come a long, long way together. Zo voelde het echt."

Koesteren

Ze koestert het moment, want ze weet dat het niet altijd zo makkelijk is om je gedachten te veranderen. "Ben ik nu nooit meer lelijk tegen mijn lichaam? Nee, dat zou een leugen zijn. Maar als ik dat ben, grijp ik altijd terug naar dat gevoel bij het stoplicht."

Bron: RTL | Beeld: BrunoPress