Handige zomerhack: zo waait je parasol op het strand niet meer weg

Aha!

Meditation on the beach by the sea

Wanneer het buiten 25 graden is vertoeven we natuurlijk heerlijk op het strand.  Of je nu naar het buitenland op vakantie gaat, of lekker in Nederland blijft: een parasol is een echte must in de zomer tijdens een bezoekje aan het strand. Maar hoe houd je zo'n ding nou stevig in de grond?

Beach day

Een dagje aan het strand vereist vaak veel benodigdheden. Handdoeken, drankjes, snacks, zonnebrandcrème, een parasol, een goed boek: de lijst met items lijkt eindeloos. Toch vinden veel mensen niks lekkerder dan luieren op het strand. En dan wil je je natuurlijk niet zorgen maken dat de parasol wegwaait wanneer je even niet goed oplet. Gelukkig is er een eenvoudige manier om dit te voorkomen, zonder extra kosten en met alles wat je nodig hebt direct bij de hand op het strand. Klinkt goed, toch?

Zo moet het

Begin met het graven van een gat in het zand op de plek waar je je parasol wilt plaatsen, maar zorg ervoor dat dit gat iets dieper is dan normaal. Loop vervolgens richting het water en neem een handje nat zand mee terug. Vul het gat met het vochtige zand, steek de parasol erin en bedek het geheel met wat droog zand. Hier komt het: het natte zand fungeert als een stevige basis voor de parasol, waardoor deze op zijn plaats blijft staan. Nu hoef je er niet meer naar om te kijken en hoef je (bijna) niets extra's te doen.

Bron: Ze, Dingen voor Vrouwen | Beeld: Adobe Stock