Zo worden je witte sneakers weer als nieuw

Kleine moeite, groot plezier!

Witte sneakers zijn onmisbaar in je garderobe, omdat ze met bijna elk kledingstuk gecombineerd kunnen worden. Maar wat als ze er niet meer zo fris uitzien? Geen zorgen, want met deze lifehack maak jij jouw sneakers weer als nieuw. 

Witte sneakers

Witte sneakers zijn natuurlijk het mooist als ze net uit de doos komen, maar je wilt ze natuurlijk wel dragen. Maar helaas kun je ze dan niet beschermen voor regen, modder of grasvlekken. Dan maar geen witte sneakers dragen? Nee hoor, want met maar weinig benodigdheden heb je in no time weer witte sneakers, weet Ze.nl ons te vertellen. 

Dit heb je nodig:

  • Witte tandpasta
  • Vloeibaar afwasmiddel
  • Een oude tandenborstel
  • Een kommetje
  • Baking soda

Aan de slag!

Mix in een kommetje één theelepel afwasmiddel, één theelepel baking soda en één eetlepel tandpasta. Roer het mengsel met dezelfde lepel door elkaar tot je een soort pasta krijgt. Pak vervolgens de oude tandenborstel en dip deze in het mengsel. Leg een vuilniszak op de tafel en zet hier je sneakers op. Ga vervolgens met de tandenborstel langs de viezigheid en vlekken en schrob het met de tandenborstel school. Schrob het mengsel extra hard op de zolen om de grijze vegen weg te krijgen. Alleen nog je schoenen droogmaken met een vochtige doek en ze zijn weer als nieuw.

Grasvlekken

Grasvlekken zijn helaas een ander verhaal, en zijn deze meestal te hardnekkig om tijdens een simpele schrobbeurt schoon te krijgen. Gelukkig is daar ook een oplossing voor, en is het eigenlijk best simpel. Een ouderwetse tip is om glassex te gebruiken, maar als je schoenen in de wasmachine kunnen werkt groene zeep ook goed. Let er wel op dat je niet te veel gebruikt, anders kan dit ook gaan vlekken op je witte schoenen.

Bron: Ze.nl | Beeld: NL Beeld