Lifehack! Dé oplossing voor als je 's nachts moeilijk in slaap komt door de hitte

Waarschijnlijk niet het eerste ding waar je aan zou denken, maar wel de beste!

Top view of attractive young woman sleeping well in bed hugging

Heerlijk, die tropische temperaturen. Tenminste, als je op het strand zit. Niet als je in bed ligt en wil slapen, maar het zweet van je rug loopt. Gelukkig is daar TikTok met de ultieme hitte-hack.

Kruik

Een kruik trekken we vaak uit de kast als het weer eens die tijd van de maand is (dames, jullie snappen ons) of als onze darmen het zwaar hebben. Een warme kruik op de buik doet vaak veel goeds. Maar ook om de hitte te verslaan werkt-ie als een tierelier, in ieder geval als we TikTokker Sam Batterson mogen geloven.

Handig

Zij vult haar kruik met lauw water en stopt ‘m overdag in de vriezer. Een uur voordat Sam gaat slapen, haalt ze de kruik uit de vrieskast en stopt deze in haar bed. Zodra ze klaar is om naar bed te gaan, stopt ze de koude kruik in haar kussenhoes, waardoor ook deze lekker koel is. Het resultaat? Een heerlijk afgekoeld bedje. De kruik blijft nog wel een tijdje koud, dus je zult merken dat je makkelijk in slaap komt, ondanks de hete temperaturen.

@sambatterson5Summer hack !! Especially for us in the UK 🤣 ##heatwaveuk ##heatwavehacks ##summer ##foryou ##foryoupage ##fyp ##hackstiktok ##hacksoftiktok ##lifehack ##heat♬ original sound - Sam Batterson

Waarschuwing

Wil je deze TikTok-hack nou zelf proberen? Dan heeft Sam nog wel een paar waarschuwingen voor je. Ten eerste is het belangrijk dat je dit niet te vaak doet. Het ijs kan de kruik namelijk beschadigen. Ook moet je niet te veel water in de kruik gieten. Vul ‘m tot maximaal twee derde vol. Tot slot is het verstandig om de koude kruik niet tegen je lichaam aan te houden, omdat je zo het risico loopt op ijsbrandwonden.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Adobe stock | Video: TikTok