Zomerhack: zo voorkom je dat je hoofdhuid verbrandt

Voorkomen is beter dan genezen!

Close up shot of a caucasian woman with fit body wearing white b

Tuurlijk wil je van het lekkere weer genieten en dus dagelijks even neerstrijken in de zon. Pas alleen op dat je niet verbrandt. We smeren ons daarom netjes in, maar er zijn nog weleens plekjes die je makkelijk vergeet. Zoals je hoofdhuid. 

Handig trucje

Het is nu dus misschien wel meer dan ooit aan te raden om je goed in te smeren. Let daarbij op dat je randjes waarvan je nauwelijks het idee hebt dat ze worden blootgesteld aan de zon, en plekken die je snel vergeet zoals je lippen en hoofdhuid, niet overslaat.

Je lippen smeer je gemakkelijk in met lipbalsem met SPF 30, maar je hoofdhuid is wat lastiger. Happy in Shape heeft een tip!

Wattenstaafje

Je wilt echt niet dat je hoofdhuid verbrandt, want de verbrande plek zal jeuken, pijn doen tijdens het borstelen van je haar en als de huid vervelt, komen er allerlei schilfers los die in je haar blijven zitten.

Voorkomen dus, maar hoe? De truc is zo simpel dat je vast denkt: waarom heb ik hier niet eerder aan gedacht? Doe een beetje van je vertrouwde zonnebrandcrème op je hand en verdeel het met een wattenstaafje over je hoofdhuid. Let er daarbij op dat je alleen je blote hoofdhuid insmeert, je scheiding dus, en dat je met de crème niet te veel je haar aanraakt, anders kan het vet worden. Heel je scheiding gehad? Dan ben je nu echt klaar om van de zon te genieten!

Beeld: Adobe Stock

Lifestyle
  • Close up shot of a caucasian woman with fit body wearing white bikini bathing suit with high waisted bottom and straw hat, in the shadow of palm leaves. Mediterranean sea background. Copy space