Heb jij je waterkoker weleens schoongemaakt? Je staat er misschien niet vaak bij stil, maar de waterkoker wordt ook vies. Ook al doe je er alleen maar water in, je moet hem toch af en toe goed schoonmaken. Dit vanwege de kalkaanslag die er kan ontstaan.
Regelmatig schoonmaken
Door zorgvuldig met je huishoudelijke apparaten om te gaan en ze tijdig schoon te maken en te onderhouden, verleng je de levensduur van je machines. Wel zo duurzaam en fijn voor je portemonnee. Bij dagelijks gebruik is het aan te raden je waterkoker iedere acht tot twaalf weken te reinigen. Dus eens in de twee á drie maanden.
Zo ontstaat kalkaanslag
Kalkaanslag is een hardnekkig en vervelend probleem dat zich vaak in de badkamer op kranen en glazen wanden nestelt. Maar ook je waterkoker is de pineut wat kalkaanslag betreft. Wanneer een nat oppervlak niet snel genoeg afgedroogd wordt, gaat de kalk dat in ons leidingwater zit zich afzetten op het sanitair. Dit ziet er hartstikke vies uit en maakt dat de binnenkant van je waterkoker wit uitslaat.
Zo kom je er vanaf
Kalkaanslag in de waterkoker lijkt hardnekkig, maar met deze tip is het zo opgelost. Vul de waterkoker met water. Snijd nu een citroen doormidden en pers deze uit met behulp van een citruspers. Vang het citroensap op en voeg het toe aan het water. Voeg nu een flinke scheut azijn toe aan het water en laat het geheel een paar uur inweken. Schrob de binnenkant van de waterkoker daarna goed met een afwasborstel. Giet hem leeg en vul opnieuw met water. Breng aan de kook om nog een keer goed uit te spoelen. Giet het water uit de waterkoker, droog de binnenkant af en voila, je kunt weer heerlijk theeleuten!
Bron: Waterkokeradvies, Kookfans | Beeld: Adobe Stock
- Woman pouring hot water from modern electric kettle in cup indoors, closeup