Wat houdt de zeven vrienden theorie van TikTok in?

Heb jij ze alle zeven?

Happy friends at beach party runs to sunset water

De een heeft een grote vriendengroep, de ander heeft slechts één goede vriend of vriendin. Sommige vrienden zijn maar voor even, anderen zijn er voor het leven. Maar uit welke vrienden bestaat nou de perfecte vriendengroep? Volgens TikTok is daar een theorie voor.

Zeven rollen

Op dit moment gaat de zogeheten 'zeven vrienden theorie' namelijk viraal op TikTok. Volgens deze theorie heeft iedereen namelijk zeven soorten vrienden, die samen de perfecte vriendengroep zouden vormen. Deze 'rollen' zijn allemaal gebaseerd op hoe lang je iemand kent, hun persoonlijkheid of hoe close jullie met elkaar zijn. Iedere vriend heeft weer een unieke waarde in jouw leven. Dit zijn de zeven rollen:

    1. Een vriend die je al kent sinds je jong wasEen vriend die je altijd laat lachenEen vriend die je niet heel vaak ziet, maar als jullie elkaar weer zien is alles als vanoudsEen vriend waar je alles aan kunt vertellenEen vriend(in) die aanvoelt als een broer of zusEen vriend die je inmiddels niet meer weg kunt denken uit je levenEen vriend die alles weet over je liefdesleven
  1. Een vriend die je al kent sinds je jong was
  2. Een vriend die je altijd laat lachen
  3. Een vriend die je niet heel vaak ziet, maar als jullie elkaar weer zien is alles als vanouds
  4. Een vriend waar je alles aan kunt vertellen
  5. Een vriend(in) die aanvoelt als een broer of zus
  6. Een vriend die je inmiddels niet meer weg kunt denken uit je leven
  7. Een vriend die alles weet over je liefdesleven

Kun jij ze allemaal afvinken?

@lysscausey 7 bridesmaids for a reason 🥹🤍#CapCut #bride #married #wedding #bridesmaids #7friendtheory #2023bride #bestfriend ♬ original sound

Geen strenge regels

Misschien kun jij ze niet alle zeven afvinken, of heb je er een paar die overlappen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een vriend hebt waar je alles aan kunt vertellen, maar dat diegene je ook vaak laat lachen. Meer mensen kunnen dan ook dezelfde rol vervullen en het kunnen er dan ook meer dan zeven zijn. Daarnaast komt de theorie ook niet voort uit een wetenschappelijke theorie, maar is de trend door influencer bedacht die hun vrienden in het zonnetje wilden zetten.

Je hoeft dus niet per se zeven vrienden te hebben, maar het is wel leuk om te kijken naar welke vrienden voor jou welke rol vervullen. Misschien heb je wel meerdere vriendinnen die je nog uit je jeugd kent, of is je zus ook een goede vriendin. Aha!

Bron: Ze.nl | Beeld: TikTok, Adobe Stock

Lifestyle
  • Four happy friends at sunset beach party runs to water