3x de fijnste hardloop-apps

Let's go!

hardloop-apps

Als je wilt, kun je je telefoon vullen met tientallen apps die allemaal beloven je hardloopprestaties een boost te geven. Wij lichten er drie uit.

1. Strava

Alhoewel deze lijst willekeurig is, is dit dé app onder de hardloop-apps. Hij houdt alle trainingsgegevens voor je bij, je kunt vrienden volgen (en zij jou) en prijzen behalen.

2. Hardlopen met Evy

Deze app begeleidt iedereen die wil beginnen met hardlopen of aan het trainen is met een specifiek doel. Evy geeft persoonlijke tips, aanmoedigingen en een schema dat bij je past.

3. Runtastic

Good to know: je moet de premium versie downloaden om toegang te krijgen tot live aanmoedigingen, trainingsschema’s, verschillende routes, oefeningen en een eetdagboek.

Extra motivatie

Naast een fijne hardloop-app kan een goed horloge je ook helpen om je hardloopprestaties een boost te geven. Ren je bijvoorbeeld altijd hetzelfde rondje? Of ben je dat park om de hoek inmiddels zat? Schaf een Garmin sporthorloge aan en laat hem jouw route bepalen door te kiezen voor de optie ‘koersen’.

Met de NN Hardloop Planner of de app Strava creëer je ook nieuwe routes. Waar Garmin en Strava je het startpunt, de bestemming en zelfs het type terrein laten bepalen, kun je met de NN Hardloop Planner bezienswaardigheden opnemen in je route. Last but not least: eRoutes. Deze app stelt een veilige route voor je samen, nadat je het startpunt en de gewenste afstand hebt doorgegeven. Dat is vooral fijn in het buitenland.

Fit
  • Tekst: Babette Dessing
  • Adobe Stock