3x oefeningen die je achter je bureau kunt doen

Ook zonder walking pad kun je kleine oefeningen doen achter je desktop. 

oefeningen bureau

Zit je de hele dag vastgeplakt op je bureaustoel naar een beeldscherm te kijken? Hoog tijd voor wat meer actie. Want zitten, dat doe je ’t liefst zo weinig mogelijk. Daarom tips om ook achter je desktop te kunnen bewegen.

Rek en strek

Wist je dat je concentratie verbetert en je minder last van stress hebt als je vaker beweegt? Hoogtijd dus om wat meer te bewegen op kantoor. Vul je glas bijvoorbeeld maar tot de helft, zodat je vaker naar de keuken moet lopen om 'm te vullen. Of neem de trap in plaats van de lift.

Ook achter je bureau kun je bewegen. Rek en strek om de zoveel tijd uitgebreid je armen, benen, nek en torso om de spieren losser te maken. Ook een mini work-out tussendoor kan prima terwijl je zit. En doe je het een beetje subtiel dan heeft waarschijnlijk niemand iets door.

Hieronder delen we bovendien drie desktopoefeningen:

1. Been-lift

Ga op het puntje van je stoel zitten en til je linkerbeen gestrekt omhoog. Houd die positie even vast en laat je been weer zakken, maar raak de grond niet aan. Doe in totaal 15 herhalingen en doe de oefening daarna met je rechterbeen.

2. Bilspieren aanspannen

Train je bilspieren. Dat is gemakkelijker dan je denkt. Span afwisselend je linkerbil gedurende 5 tot 10 seconden aan, en dan je rechterbil. Doe dit een aantal keer achter elkaar, en probeer de oefeningen 3x op een dag te doen.

3. Afzetten

Maak je armen sterk. Zet je handen naast je op de bureaustoel en druk jezelf omhoog totdat je billen van de stoel afkomen. Houd 5 seconden vol en laat je weer terugzakken. Herhaal 10 keer.

Fit
  • Tekst: Babette Dessing
  • Adobe Stock