Oefeningen voor achter je ergonomische zit-sta bureau om fit te blijven

Werken aan een ergonomisch zit-sta bureau biedt veel voordelen, vooral voor je houding en productiviteit. Maar zelfs als je afwisselt tussen zitten en staan, is het belangrijk om beweging in je dag in te bouwen om fit te blijven. 

zit-sta bureau

Gelukkig zijn er verschillende eenvoudige oefeningen die je gewoon achter je bureau kunt doen. Deze oefeningen helpen je om actief te blijven, je spieren te versterken en de bloedsomloop te stimuleren, zonder dat je kantoor hoeft te verlaten. En met een ergonomische zit-sta bureau, zoals de bureaus van Ivono, maak je het jezelf alleen maar makkelijker om af en toe te bewegen.

Waarom bewegen achter je bureau?

Zelfs met een zit sta bureau blijft te lang in dezelfde houding zitten of staan een risico voor je gezondheid. Regelmatig bewegen is belangrijk om problemen zoals rugpijn, stijve spieren of verminderde bloedsomloop te voorkomen. Bovendien zorgt korte, regelmatige beweging ervoor dat je fris blijft en de rest van je werkdag met meer focus en energie aankan. De voordelen van een zit sta bureau zijn alleen optimaal wanneer je ook zorgt voor voldoende beweging.

Hier zijn vier effectieve oefeningen die je achter je bureau kunt doen:

  1. Kuitversterking. Voor deze oefening hoef je niet eens weg te lopen van je bureau. Ga rechtop staan achter je bureau en til je hielen langzaam van de grond, zodat je op je tenen staat. Houd deze positie een paar seconden vast en zak dan weer rustig naar beneden. Deze eenvoudige oefening versterkt je kuiten en verbetert de bloedsomloop in je benen, wat vooral nuttig is als je lange tijd moet staan.
  2. Stretchen van je rug en schouders. Zittend of staand achter je bureau kun je ook stretchen om je rug en schouders los te maken. Plaats je handen in elkaar en duw ze met je handpalmen naar voren terwijl je je rug bol maakt. Houd deze positie een paar seconden vast en herhaal dit een paar keer. Deze beweging helpt om spanning in je bovenrug en schouders te verminderen, wat vaak voorkomt als je veel achter de computer zit.
  3. Lunges. Lunges zijn perfect om je benen en billen te trainen. Stap met één been naar voren en zak naar beneden totdat beide knieën in een hoek van 90 graden staan. Zorg dat je achterste knie de grond niet raakt. Wissel van been en herhaal dit voor een paar herhalingen. Je kunt deze oefening prima doen tijdens een korte pauze en het houdt je benen sterk en soepel.
  4. Bureaufietsen. Als je wat meer beweging wilt, kun je ook overwegen om een bureau fiets te gebruiken. Deze kleine apparaten passen perfect onder een ergonomische zit sta bureau en zorgen ervoor dat je al fietsend kunt werken. Het is een geweldige manier om je bloedsomloop te stimuleren en calorieën te verbranden zonder je werk te onderbreken. Bovendien bevordert het je concentratie en productiviteit.

Zelfs als je werkt achter een ergonomische zit sta-bureau, is het belangrijk om regelmatig te bewegen. Deze eenvoudige oefeningen helpen je om je gezondheid te behouden en je werkdag actief door te komen. Wil je meer weten over de voordelen van een zit sta bureau? Dan is het zeker de moeite waard om je te verdiepen in hoe deze bureaus bijdragen aan een gezondere werkstijl.

Fit
  • Ivono