5 dingen die je na je work-out vergeet te doen

Maar het is zó belangrijk voor je lichaam.

5 Dingen die je na je work-out vergeet te doen

Je hebt net een heerlijke work-out achter de rug, maar ploft daarna op de bank om er vervolgens niet meer af te komen. Dat je gaat sporten is natuurlijk een ding, maar net zo belangrijk is wat je erna doet. Er zijn namelijk een aantal veelgemaakte fouten die mensen na het sporten maken.

1. Een vette hap als maaltijd of snack nemen

Naast dat het super zonde is van je sportsessie, vertraagt het ook het verteringsproces. Een betere optie is om snelle nutriënten binnen te krijgen, die makkelijk in de bloedbaan en de cellen worden opgenomen.

2. Stilzitten na het sporten

Het is begrijpelijk dat je nadat je jezelf enorm hebt lopen uitsloven in de gym, niet meer zoveel zin hebt om nog erg actief te zijn. Toch is belangrijk om in ieder geval niet gaan zitten niksen, aangezien je lichaam dan vast komt te zitten. Uiteraard kan je wel gewoon de foamroller erbij pakken, wat prima te combineren valt met Netflix.

3. Vergeten te hydrateren

Tijdens het zweten verlies je door het vele zweten veel vocht, dus extra belangrijk om na het sporten veel water te drinken. Ook kan je door middel van gezonde sportdrank en een koolhydraatrijke maaltijd het herstel te bevorderen.

4. Na het sporten niet stretchen

Je spieren hebben enorm gezwoegd tijdens een flinke work-out sessie, dus oh zo belangrijk om daarna goed te stretchen. Het kost je maar een paar minuutjes en wanneer je dit niet doet, zal je sneller kans hebben op blessures.

5. Te weinig slapen

Omdat je lichaam het meest herstelt wanneer je slaapt, is een goede nachtrust echt iets belangrijks. Probeer je lichaam dus echt de rust te geven die het nodig heeft, door 7 à 8 uur slaap per nacht te pakken.

Bron: Women's Health | Beeld: Adobe Stock