Dit eet Margot Robbie op een dag

'Ik kan niet leven op salades en af en toe een half glaasje wijn'

Margot Robbie

Ze ziet er perfecter uit dan Barbie, maar toch leeft Margot Robbie (33) het liefst op hamburgers en frietjes. Met een groot glas bier erbij. De actrice deelt haar dieetgeheimen, die eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld zijn. ‘Ik word heel chagrijnig als ik niet eet.’

Dieetgeheimen

Uit onderzoek van Total Shape is gebleken dat de zoekopdrachten naar Margot Robbies dieetgeheimen de afgelopen periode met 1364 procent zijn toegenomen. Iedereen wil weten wat de Barbie-actrice doet voor haar fantastische lijf. Hoe ze het voor elkaar kreeg om een vleesgeworden Barbie neer te zetten, en dan eigenlijk nóg perfecter dan de plastic Mattel-pop. Ze rockte afgelopen award season de ene na de andere fantastische look op de rode loper en je zult haar niet snel betrappen op een overhangende vetrol of onderkin. Margot Robbie is perfectie, maar hoe doet de Australische actrice dit nu eigenlijk?

Geen levenslang dieet

Laten we vooropstellen dat Margot niet achteraan heeft gestaan bij het uitdelen van de genen. Ze is van nature gezegend met een atletische bouw en haar jeugd in Australië, waar ze veel buiten aan het spelen, fietsen en sporten was, heeft ervoor gezorgd dat het met haar sportieve basis in ieder geval goed zat.

Maar een levenslang dieet, waar menig Hollywood-actrice aan vastzit, dat is aan Margot Robbie niet besteed. "Ik kan niet leven op salades en af en toe een half glaasje wijn. Ik word heel chagrijnig als ik niet eet", zei ze in een eerder interview. "Mensen vragen me vaak naar mijn dieetgeheimen, maar ik ben niet echt een goed voorbeeld als het om diëten gaat. Ik ben gek op bier, frietjes en burgers. En als ik in bikini moet, eet ik drie dagen lang alleen maar worteltjes. Ik ben echt van het ene extreme of het andere, ik kan niet goed iets met mate doen."

Voedingspatroon

Omdat elke dag burgers haar niet helpen om Barbie- proof te worden, probeert ze doordeweeks zo gezond mogelijk te leven. Daarbij vermijdt ze verzadigde vetten, frisdranken met suikers, fastfood en haar guilty pleasure chocola. Daarnaast maakt ze eetkeuzes die eiwitrijk en laag in vetten zijn en drinkt ze liters water op een dag.

Margot is gek op havermout of pap voor haar ontbijt, omdat dit haar hongergevoel lange tijd stilt, en ze gooit hier blauwe bessen en een handje noten door voor de smaak. Een boerenkool-appelsmoothie zorgt ervoor dat ze genoeg antioxidanten binnenkrijgt. Haar favoriete lunchgerechten zijn gegrilde citroenkip met bruine rijst of makreel met tomaat en komkommer. En voor haar diner eet ze graag een gegrilde tonijnsteak of zalm met zoete aardappel en verse groenten of een vegetarische hot pot met rijstnoedels. Perfecte maaltijden als je aan je spieropbouw wilt werken, zoals Margot voor haar vele filmrollen.

Wafels en chocolade

"Als ik me moet voorbereiden op een rol, probeer ik zo gezond mogelijk te eten, omdat dit nu eenmaal bij mijn werk hoort. Maar ik probeer er niet te krampachtig mee om te gaan. Je moet ook een beetje leuk kunnen leven en daar hoort elke dag op je eten letten en nooit eens alcohol drinken niet bij." Zodra de regisseur ‘cut’ zegt, stort ze zich dan ook op haar favoriete snacks, zoals wafels en chocoladerepen. En schuift ze met groot gemak een sandwich met avocado, halloumi-kaas en bacon naar binnen als ontbijt. Tijdens een trip naar Japan stond ze eens drie uur in de rij om een beroemd noedel-gerecht met carbonara, roomboter en Parmezaanse kaas te proberen ("Het lekkerste wat ik ooit gegeten heb").

Margot verklaart: "Ik wil niet te ingewikkeld doen over wat ik eet en daar ook niet de hele dag over moeten praten. Je kunt gerust genieten van lekker eten, als je algemene balans maar goed is. Ik zal mezelf ook nooit alles ontzeggen, een glas wijn na een drukke draaidag moet kunnen." Een heerlijke on-Hollywoodse attitude, waar een stuk pizza op de zaterdagavond al als een extreme uitspatting wordt gezien.

In de nieuwste Happy in Shape lees je meer over de extreme focus en realistische doelen van Margot Robbie. Nu in de winkel.

Celebrities
  • Tekst: Jill Waas
  • NL Beeld