Hierom wil je altijd een vliegtuigstoel aan het raam boeken

Aha!

Beautiful Asian woman is reading magazine in airplane

Ga je weleens met het vliegtuig op vakantie? Dan heb je vast en zeker een voorkeur voor je vliegtuigstoel. De een zit liever bij het raam en urenlang uit het raam te turen, terwijl de ander liever aan het gangpad zit. Heb jij lange benen en zit je daarom het liefst aan het gangpad? Je wil hier misschien toch nog even over nadenken na het lezen van het volgende.

Virussen

Als je met het vliegtuig reist kun je namelijk het beste een stoel aan het raam boeken. Tenminste, als je het risico op een virusje zo min mogelijk wil maken. Het is eigenlijk best logisch. Als je in het midden zit, dan zit je urenlang tussen twee – mogelijk vreemde – mensen. Je weet niet of deze mensen misschien virussen en bacteriën met zich meedragen. Je riskeert hierdoor dat je besmet raakt en dus misschien wel ziek wordt op jouw vakantiebestemming.

Voor- en nadelen

Zit je bij het gangpad, dan lopen er constant stewardessen en andere mensen (die naar de wc moeten, bijvoorbeeld) langs. Wanneer je aan het raam zit, kom je dus met zo min mogelijk mensen in contact en loop je dus minder risico om een verkoudheid of iets dergelijks op te lopen. En zeg nou eerlijk, het uitzicht vanuit het raampje in het vliegtuig verveelt nooit!

Echter, er zitten ook wel wat nadelen aan de stoel bij het raam. Heb jij een kleine blaas en moet je vaak plassen? Dan wil je natuurlijk niet continu over jouw medepassagier heen moeten stappen voor een bathroom break. Hmm...

Bron: Girlscene | Beeld: Adobe Stock

Lifestyle
  • Beautiful Asian woman is reading magazine in airplane