Hierdoor moet je vaker plassen na het drinken van koffie

Aha!

Er is niets mis met een kopje koffie in de ochtend, maar te veel ervan drinken kan er toe leiden dat je ineens wel erg vaak naar het toilet moet. Moet jij ook altijd veel plassen na het drinken van een bakkie pleur? We leggen je uit hoe dit komt.

Urineafdrijvend

Ben jij een echte koffieliefhebber en drink jij een paar kopjes per dag? Dan is de kans groot dat je ook wat vaker dan gemiddeld naar het toilet moet. Koffie is urineafdrijvend, wat betekent dat je er van moet plassen. Zeker als je het niet vaak drinkt. Eet daarom een gezonde snack bij een kopje koffie. Voeding zorgt ervoor dat de verplaatsing van een vloeistof naar je maag en spijsverteringskanaal langzamer gaat.

Diuretica

In koffie zit natuurlijk cafeïne, maar veel mensen weten niet dat koffie een soort diuretica is. Een diuretica is eigenlijk een 'plasmiddel'. Dit zorgt ervoor dat je – ondanks dat je te weinig vloeistof binnen hebt gekregen – toch moet plassen. Zelfs als je maar één kopje hebt gedronken zorgt de cafeïne er al voor dat er vocht wordt afgedreven uit je lichaam. Hierdoor moet je dus sneller naar het toilet. Drink je teveel koffie op een dag? Dan kan dat op den duur zelfs voor problemen in de blaas zorgen. Door teveel koffie kan je blaas worden aangetast en raakt je blaas eraan gewend dat je altijd vaker naar het toilet moet, ook als je geen koffie hebt gedronken.

Probeer dus niet teveel koffie te drinken op een dag. Wil je stoppen met koffie drinken? Bouw je aantal kopjes per dag dan rustig af. Zo went je lichaam er langzaam aan.

Bron: Girlscene, Pure Wow | Beeld: Pexels