Dit zijn de voordelen van sporten in de middag

Vooral nummer 2 verbaast ons!

Weet jij ook nooit zo goed op welk dagdeel jij het beste kunt sporten? Same! Vooral met een hele drukke agenda kan het knap lastig zijn om het perfecte tijdstip voor je sportroutine uit te pluizen. Zo hebben bijvoorbeeld veel verschillende tijdstippen, talloze voordelen als het gaat om sporten. Enne, daarom zoomen we vandaag in op de voordelen van sporten in de middag.

Effectieve voordelen

First things first: schiet niet meteen in de stress als je leest dat in de middag sporten een aantal voordelen heeft! Ook in de ochtend of avond sporten heeft zo z’n voordelen. En als dat voor jou werkt, wie zijn wij dan om jou tegen te houden? In de ochtend, middag of avond sporten is hoe dan ook goed voor je!

Maar heb jij het in de avonden misschien wat drukker dan in de middag, en ben je ’s ochtends aan het werk? Dan is in de middag sporten natuurlijk de gouden oplossing voor jou. Enne, daar hangen dan ook nog eens een aantal effectieve voordelen aan. Wij leggen uit welke.

Verstoorde slaaproutine

Als je in de avonden gaat sporten, is er een kans dat je slaaproutine wordt verstoord door de grote hoeveelheid energie die je aanmaakt tijdens je work-out. Oké, het klinkt natuurlijk raar omdat je meestal ka-pot bent na een uurtje in de sportschool, maar schijn bedriegt! Je hersenen zijn nadat je alweer thuis bent nog hard aan het werk. Niet erg handig als je deze mixt met die energieboost, toch? Sporten in de middag steekt daar een stokje voor, waardoor je in de avonden moe wordt en de energie van je work-out langzaam afzwakt. Heerlijk!

Het maakt je sterker

Daarnaast maakt het in de middag sporten je klaarblijkelijk ook nog eens sterker. Want wat blijkt? Tussen 14:00 en 18:00 is de mens op z’n sterkst. Wait, what?! Juist binnen deze uren maakt je lichaam hormonen aan die enorm bijdragen aan je spiergroei – bij mannen én vrouwen. Werk jij dus hard aan je spiergroei? Sporten in de middag is the key!

Doei opgeblazen gevoel

Last but not least: sporten in de middag zorgt er ook voor dat je er een lichter gevoel aan overhoudt. Mensen die in de avonden sporten hebben daarvoor net een flinke avondmaaltijd achter hun kiezen. Dit kan dan weer zorgen voor een opgeblazen gevoel, wat niet bepaald lekker is als je daarna in de sportschool staat. Als je in de middag sport heb je hier gelukkig geen last van en sta je er dus met een veel lichter gevoel. En dat wil je, toch?

Bron: Ze | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws