Vamos a Tenerife: 5 activiteiten die je niet wilt missen op het Spaanse eiland

Prachtige landschappen, pruttelende vulkanen en authentieke dorpjes: je vindt het in Tenerife.

Landschappen waarbij je ogen uitkijkt, authentieke dorpjes, prachtige baaitjes en verrassend veel groen: het maakt Tenerife de perfecte vakantiebestemming voor iedereen die tijdens zijn of haar vakantie heerlijk tot rust wil komen, maar tegelijkertijd ook graag activiteiten onderneemt. Tenerife wil jij gegarandeerd op je must visit list zetten. Wij zetten vijf activiteiten die je op het eiland kunt doen op een rijtje.

Over Tenerife

Tenerife behoort tot de Canarische Eilanden en is tevens de grootste van het archipel. Het eiland is vanaf Nederland nog geen vijf uur vliegen en dat maakt het eiland een populaire vakantiebestemming. Niet alleen in de zomer is het eiland populair, maar ook in de winter is Tenerife de place to be voor een heerlijk ontspannen vakantie. Het eiland heeft een gunstig klimaat, waardoor het er jaarlijks gemiddeld zo'n 23 graden Celsius is. Je kunt er in de winter dus prima een heerlijke tan kweken. Vakantie naar Tenerife op de planning staan en nog op zoek naar gezellige activiteiten? Say no more.

5x de leukste activiteiten

1. Bezoek het Nationaal Park van Teide

Teide National Park

Tenerife kent een ongekende natuur. Niet alleen is het eiland rijk aan vulkanisch gebied, maar heeft het ook prachtige groene landschappen, waaronder het Nationaal Park van Teide. Dit park is niet voor niets uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed, want met zijn 3.715 meter is het park de hoogste top van Spanje. Het park van Teide is een ongerept vulkanisch gebied waar je met een kabelbaan (hallo, adrealine-kick!) heel dichtbij de top kunt komen. Hier vindt je een spectaculair uitzicht over het eiland zelf en de zee.

2. Rondleiding door de natuurlijke lavabaden

El Caletón (Garachico) natural pool

Een van de plekken die je op Tenerife gezien moet hebben, zijn de natuurlijke lavabaden. Gevormd door de erosie van de zee en de wind, zijn de vulkanische rotsen grillig gevormd en hebben deze eigenaardige poelen gevormd die je sprakeloos achterlaten.

De rotsachtige stranden en het zwarte zand zijn een van de belangrijkste kenmerken van het eiland, net als de natuurlijke zwembaden en poelen met een duizenden jaren oude geschiedenis. Wanneer je op Tenerife bent kun je eigenlijk niet weer vertrekken zonder dat je in een van de baden hebt gebaad. Geef je over aan de natuur en kom volledig tot rust. Een aantal populaire lavabaden zijn: Charco de La Jaquita (Guía de Isora), de natuurlijke zwembaden van Bajamar, Charco del Viento, de natuurlijke zwembaden van Punta de Hidalgo, Charco El Caletón (Garachico) en La Laja Vijver (San Juan de la Rambla).

3. Ga het water op

4. Bezoek een spa of wellness centrum of ga rijkelijk uiteten

Een dag actief wezen wandelen of in het water geweest? Tijd voor ontspanning. Op Tenerife vindt je talloze wellness- en spacentrums waar je heerlijk tot rust kunt komen. Hier kun je je heerlijk laten verwennen door de beste masseurs of zelf baden in een van de (indoor) zwembaden. Ook kun je op Tenerife terecht voor alternatieve therapieën zoals reiki, acupunctuur, behandelingen op basis van bloemenextracten of chakratherapie.

Niet zo'n fan van spa's en vertoef je liever op het strand? Dan is het strand van Arena Negra een must visit. Op dit rustige zwarte zandstrand kom je helemaal tot rust. Huur een bedje of leg je eigen handdoek neer en luister naar e golven van de zee. En snak je naar een avondje luxe? Dan kun je terecht in een van de vele Michelin-ster restaurants op het eiland. Maar liefst vijf restaurants op het eiland hebben in totaal zeven Michelin-sterren, wat de kwaliteit weerspiegelt van een keuken die het verdient om geproefd te worden. De restaurants zijn: MB Ritz CarltonAbama**, El Rincón de Juan Carlos**, KabukiAbama*, San-Hô*en NUB*. Eet smakelijk!

5. Wandel door natuurpark Anaga

Een ander natuurpark op Tenerife is Anaga. Als je van wandelen houdt mag deze ook zeker niet op je lijstje ontbreken. Op enkele minuten met de auto van de hoofdstad (Santa Cruz de Tenerife) vind je het natuurpark Parque Rural de Anaga, dat door de UNESCO als Biosfeerreservaat is aangemerkt omdat de natuurlijke rijkdommen ervan op uitzonderlijke wijze bewaard zijn gebleven. Via dit park kun je tevens een aantal prachtige baaitjes ontdekken, waaronder het strand van Benijo Doe je schoenen uit en wandel blootsvoets over het vulkanische zand of neem een bad in de Atlantische oceaan. Ultiem vakantiegevoel!

Beeld: Turimso de Tenerife