11x waar tijgerbalsem nog meer goed voor is

Het middeltje tegen spierpijn kun je voor nog veel meer dingen gebruiken.

Enorme spierpijn? Dan heb je misschien wel eens tijgerbalsem gebruikt om de pijn wat te verlichten. Het middeltje werkt echter niet alleen tegen spierpijn, maar kun je ook nog voor andere dingen gebruiken. Het uit China afkomstige middel is namelijk een echte alleskunner!

Warmtesensatie

Bij het aanbrengen van de zalf ontstaat er een warmtesensatie, wat erg fijn is als je last hebt van stijve of pijnlijke spieren en gewrichten. Door de warmte krijgen de spieren de kans zich te ontspannen, waarna de pijn afneemt. Maar de weldadige zalf biedt niet alleen verlichting bij pijnlijke spieren: de zalf is ook heel goed te gebruiken voor andere doeleinden.

Ongedierte

Wanneer je plekken in huis hebt waar veel ongedierte en insecten komen, dan kan het raadzaam zijn om een beetje tijgerbalsem op de plekken te smeren waar het ongedierte of de insecten doorheen komen. De geur van de tijgerbalsem zorgt ervoor dat ongedierte en insecten afgeschrikt worden.

Vieze geurtjes

Wanneer je een beetje stinkt naar zweet of andere vervelende geurtjes en je hebt even geen deodorant of een parfumflesje bij de hand hebt, dan kan het helpen om een beetje tijgerbalsem te smeren op de plekken waar de huid ruikt. De mentholgeur van de tijgerbalsem zal de vieze luchtjes neutraliseren.

Verfvlekken op je handen

Heb je na het verven wat verfspatten op je handen of andere lichaamsdelen gekregen, dan kun je het er gemakkelijk afhalen met een droge doek. Smeer de vlekken in met een beetje tijgerbalsem en je veegt het zo af met de doek.

Zere keel

Voel je een keelpijn opkomen? Dan kan het heel erg goed helpen om een beetje tijgerbalsem op je hals te smeren. Op deze manier wordt de pijn wat minder. Je zult merken dat je door dit te doen ook wat beter kunt ademen, wat ons ook meteen op het volgende punt brengt.

Verstopte neus

Ben je flink verkouden en zitten je neus en bijholten helemaal verstopt? Dan kan het prettig zijn om een beetje tijgerbalsem onder je neusvleugels te smeren. Door de menthol in de zalf kun je weer even lekker door je neus heen ademen. Smeer het niet op slijmvliezen in je neus want die kunnen gaan irriteren.

Hoofdpijn

Ook als je last hebt van hoofdpijn kan het heilzaam zijn om wat tijgerbalsem op je slapen te smeren. Masseer voorzichtig in met je vingertoppen. Pas wel op met een gevoelige huid!

Muffe kleding

Wanneer je kleding een langere tijd niet aan hebt gehad dan kan het goed zijn dat het een beetje muf gaat ruiken. Het kan heel goed helpen om een open potje tijgerbalsem in je kast te zetten. Houd je niet van een specifieke mentholgeur dan kunnen we het overigens niet aanraden.

Muggenbulten

Gestoken door een mug? Heel vervelend, vooral als de gekmakende jeuk erbij komt kijken. Tijgerbalsem op de muggenbult kan de jeuk als sneeuw voor de zon laten verdwijnen.

Diarree of constipatie

Kun je niet naar de wc of juist misschien iets te goed? Smeer dan eens wat tijgerbalsem rondom je navel en bedek het ingesmeerde gedeelte met de palm van je hand, gedurende een paar minuten. Je zult meteen verlichting merken.

Stickers en kauwgom verwijderen

Zowel stickers als kauwgom zijn enorm moeilijk te verwijderen. Gelukkig kan de zalf de uitkomst bieden: smeer wat balsem op de sticker- of kauwgomresten, wacht vervolgens eventjes en je zult zien dat je de resten er zo vanaf haalt.

Bron: Zelfmaakideetjes, Tips en Weetjes | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws