Op deze manieren wijs je iemand op een nette manier af

Vooral de laatste is erg belangrijk!

Je kent het wel: je bent op date met iemand, maar komt er al snel achter dat het het toch niet is. En hoe lief die andere persoon ook is, je moet wel naar je gevoel luisteren. Des te lastiger is het dan ook om iemand af te wijzen. En om dat een stukje makkelijker te maken, vertellen wij je hoe je op een nette manier iemand kan afwijzen.

Face to face

Wil jij dat vervelende schuldgevoel voorkomen? Dan kun je het slechte nieuws het beste face to face aankondigen. Oké, we snappen dat dit misschien een beetje ongemakkelijk is en dat het via je telefoon natuurlijk sneller is, maar op deze manier creëer je toch een mogelijkheid voor de ander om te reageren op de afwijzing.

Wees duidelijk

Daarnaast is het goed om meteen duidelijk te zijn en er niet omheen te draaien. Pak het 'probleem' met beide handen aan en zeg meteen waar het op staat. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je iemand valse hoop geeft. Iets wat nóg pijnlijker is wanneer je het afkapt. Be straight to the point!

Leg de reden uit

Natuurlijk heeft degene waar je het mee afkapt vragen. Vertel daarom ook eerlijk wat de reden is waarom je iemand afwijst – dit is voor de ander natuurlijk een grote klap in het gezicht. Be honest. Op deze manier zorg jij ervoor dat iemand niet zomaar aan zichzelf gaat twijfelen en dat diegene niet met vragen achterblijft.

Geen contact

Als laatste is het natuurlijk belangrijk om elkaar ook daadwerkelijk los te laten. Dus ook al kap jij het af, blijf dan niet goedaardige berichtjes naar diegene sturen. Zo kan de andere persoon je niet makkelijk loslaten, wat dan weer kan zorgen voor valse hoop – terwijl jij alleen maar aardig wilt zijn! Vermijd dat dus en zorg ervoor dat je geen contact meer zoekt.

Bron: Beautify | Beeld: Adobe Stock