Nienke Plas over healthy lifestyle: 'Als je de juiste balans vindt, mogen uitschieters altijd'

'Ik ben niet al te streng voor mezelf', deelt Nienke in de nieuwste Happy in Shape. 

Nienke Plas

Ze is fit zonder daar al te obsessief mee bezig te zijn. Nienke Plas voelt zich nu eenmaal beter wanneer ze lekker traint. Al gaat dat pak mergpijpjes ook met gemak naar binnen.

Lifestyle

In de nieuwste Happy in Shape deelt Nienke dat fit zijn voor haar een soort way of life is. "Het is wel mijn streven om drie keer per week naar de gym te gaan om te fitnessen." Toch schiet het trainen er soms een beetje bij in. "Ik zit nu bijvoorbeeld midden in een drukke verhuizing en ben al twee weken niet geweest. Wel probeer ik dan op te letten wat ik eet en ook op tijd naar bed te gaan."

"Ik denk dat het vooral de kunst is om de juiste balans te vinden, dan mogen uitschieters altijd. Zolang je de mate van de piekmomenten of dalen maar in toom houdt, en over het algemeen goed op je gezondheid let, ben je altijd wel fit. Toch voelt het wel een beetje alsof ik gefaald heb als ik twee, drie weken niet naar de sportschool ben geweest."

Trainen geeft goed gevoel

Als het eens niet lukt om te sporten, is dat gelukkig niet iets waar Nienke enorm van baalt. "Ik ben niet al te streng voor mezelf, want als het niet kan, kan het niet", stelt ze.

"Maar ik voel me wel beter als ik regelmatig train. Ik zie het toch als een soort onderhoud, zowel fysiek als mentaal. Ik heb gelukkig goede genen. Het is niet dat ik zomaar alles kan eten wat ik wil, want dat is ongezond, maar ik kom niet zo snel aan."

Voedingspatroon

Nienke let daarnaast ook graag op wat ze eet. "Ik ben iemand die zich van nature het beste voelt als ze gezond eet met lekker veel groenten enzo. Als ik een of twee avonden gesnackt heb, kan ik dat ook makkelijk weer loslaten, dus ik sla niet snel door de slechte kant op."

De actrice probeert gedurende de dag veel eiwitten binnen te krijgen, en vindt het ook heerlijk om een zak wortels leeg te eten als snack. Toch zegt ze niet snel 'nee' tegen mergpijpjes. "Gisteren heb ik zo’n pak mergpijpjes gehaald, van die grote met marsepein en cake vanbinnen. Ik vind die echt het einde, het zijn net mini-taartjes."

Benieuwd naar het hele interview met Nienke Plas? Je leest het vanaf morgen in de nieuwste Happy in Shape!

Celebrities
  • Interview: Jill Waas
  • Tom ten Seldam, Styling: Valérie Ntantu