Nienke Plas: 'Dan denk ik: ben ik wel een goede moeder?'

Niet alles is wat het lijkt.

Nienke Plas zou zichzelf geen onzeker type noemen, maar heeft ook zo haar dagen. Aan Grazia vertelt ze openhartig dat niet alles is wat het online lijkt.

Onzekerheid

Nienke krijgt vaak te horen dat ze zo zelfverzekerd overkomt. Is ze ook, maar heus niet altijd. "Ik vind het een enorm compliment dat ze mij als zelfverzekerd zien. Dat ben ik grotendeels, maar ik ben ook weleens onzeker. Ben ik wel een goede moeder? Ben ik een leuke vriendin en een goede echtgenoot? Vinden mensen me wel goed genoeg als comedian of influencer? Groei ik wel voldoende?", vertelt ze. "Ik kan me dan even klein voelen."

Humor

De influencer focust zich dan op wat er wél is gelukt. "Dan zeg ik: probeer onzekerheden en tegenslagen te zien als iets waar je wat aan kunt hebben, dan wordt het al minder zwaar." En humor. Humor is ook een goede manier om te relativeren, vindt Nienke.

Moederschap

Het moederschap heeft Nienke veranderd. "Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel en ben minder impulsief", legt ze uit. Als jongvolwassene kon ze roekeloos zijn, nu niet meer. Maar ze ontdekt ook andere nieuwe kanten van zichzelf. "Zo dacht ik dat ik een engelengeduld had. Nou, dat blijkt totaal niet zo te zijn." Maarr: "Ik voel me sinds ik kinderen heb honderd procent gelukkiger."

Bron: Grazia | Beeld: NL Beeld