Fit op de werkvloer: banen waarbij fysiek sterk zijn belangrijk is

Zit jouw baan ertussen?

Waar tegenwoordig een hoop mensen voornamelijk zittend werk verrichten zijn er ook nog steeds banen die een actieve aanpak vereisen om goed te kunnen functioneren. Deze beroepen dagen werknemers uit om in vorm te blijven en een gezonde levensstijl te behouden. Graag zetten we hieronder enkele van deze dynamische banen op een rijtje. 

Pakketbezorger: tillen, lopen en opletten

Een van de meest voor de hand liggende banen die fysieke activiteit bevordert, is die van een pakketbezorger. Deze mensen brengen hun dagen door met het tillen van zware pakketten, het lopen van lange afstanden en het navigeren door verschillende buurten. Het is een baan die niet alleen een goede conditie vereist, maar ook een uitstekende manier biedt om de frisse lucht op te snuiven en te genieten van regelmatige lichaamsbeweging. Daarnaast is het ook belangrijk om gestructureerd te kunnen werken zodat stress kan worden vermeden. En natuurlijk is goed kunnen autorijden ook een must. 

Logistiek medewerker: oplossen van puzzels

Het organiseren van een magazijn is als het oplossen van een driedimensionale puzzel. Logistiek medewerkers (bijvoorbeeld degenen die werkzaam zijn via AB Werkt) moeten niet alleen weten waar elk product zich bevindt, maar ook in staat zijn om efficiënt door het magazijn te bewegen. Dit betekent vaak veel lopen, soms rennen en zelfs klimmen, om toegang te krijgen tot opslagplaatsen op verschillende hoogtes. Deze constante beweging zorgt voor een cardiovasculaire workout en verbetert de algemene mobiliteit. Daarnaast is het kunnen plannen ook een eigenschap die noodzakelijk is binnen een functie als dit. 

Bouwvakker: kracht en uithoudingsvermogen nodig

Bouwvakkers werken in een omgeving die fysieke kracht en uithoudingsvermogen vereist. Van het tillen van zware bouwmaterialen tot het beklimmen van ladders en steigers, deze professionals moeten in goede vorm zijn om de fysieke eisen van de bouwindustrie aan te kunnen. Het voordeel? Een dagelijkse training op de werkplek en een sterke, gezonde lichaamsbouw. Natuurlijk is het wel van belang dat je oplet hoe je tilt bijvoorbeeld, om klachten in de rug te voorkomen. 

Medewerker in de agrarische sector: buiten en werken met je handen

De agrarische sector is een van de oudste beroepen die fysieke activiteit bevordert. Boeren spenderen hun dagen vaak aan het planten, oogsten en verzorgen van gewassen. Het werken op het land vereist niet alleen fysieke arbeid, maar biedt ook de voordelen van buiten zijn en in contact staan met de natuur. Het verbouwen van voedsel gaat hand in hand met het behouden van een gezonde levensstijl. Een baan binnen de agrarische sector kun je overigens ook via het uitzendbureau vinden. Ook zijn er functies te vinden waarbij er bijvoorbeeld goederen van a naar b moeten worden gebracht met een vrachtwagen. 

Personal trainer: een actieve loopbaan

Een meer voor de hand liggende keuze, maar daarom niet minder relevant, is die van een personal trainer. Het begeleiden van anderen bij hun fitness activiteiten vereist niet alleen kennis van lichaamsbeweging, maar ook een gezonde, fitte levensstijl van de trainer zelf. Het dienen als een rolmodel voor klanten bevordert niet alleen de geloofwaardigheid, maar zorgt er ook voor dat de personal trainer in topconditie blijft. 

  Beeld: Pexels