5 tips voor het behouden van een gezond hart

Het is belangrijk om je hart gezond te houden.

Als vrouw worden we er constant aan herinnerd om onze borsten te controleren op eventuele symptomen van borstkanker. Opvallend is dat we niet vaak iets horen over het hart en de bloedvaten. En met goede voornemens in het vooruitzicht is het een goed idee om op de gezondheid van je hart te letten. We geven je een aantal tips hoe je jouw hart gezond kunt houden.

1. Gezond eten

Gezond en gevarieerd eten is natuurlijk belangrijk voor een gezonde leefstijl, maar het is ook belangrijk om de gezondheid van je hart op peil te houden. Als je gezond en gevarieerd eet krijg je alle essentiële voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden binnen. Er bestaat geen enkel product dat alle benodigde voedingsstoffen bevat, dus variatie in je voeding is van groot belang. Het is daarnaast goed om bewust te zijn van wat je eet, aangezien dit direct invloed heeft op je gezondheid. Hoeveel je per dag mag eten, hangt weer af van je lichaamsbouw, hoe actief je bent en je geslacht. Let vooral op de calorieën die afkomstig zijn van vetten, suikers en alcohol.

2. Controleer je BMI

Vaak weet je zelf al een beetje hoe gezond je leeft. Het is echter van groot belang om alert te blijven op bepaalde signalen die objectief iets zeggen over de gezondheid. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld je BMI en buikomtrek. Aan de hand van deze twee maatstaven kun je in de meeste gevallen vaststellen of je een gezond gewicht hebt.

Als vrouw heb je overgewicht als je een BMI boven de 25 hebt, gecombineerd met een buikomvang van meer dan 80 cm. Overgewicht heeft een negatieve invloed op de gezondheid van het hart.

3. Probeer stress zoveel mogelijk te voorkomen

We weten allemaal dat langdurige stress of angst niet goed is voor de (hart)gezondheid. Of je nou stress hebt door je werk of door een break-up: het kan je erg veel ongemak geven in het dagelijks leven. Je kunt het stressniveau proberen te verminderen door ontspannings- en ademhalingsoefeningen in je dagelijkse routine op te nemen. Ook kan het helpen om regelmatig naar buiten te gaan, leuke activiteiten te doen andere afleiding te zoeken.

4. Blijf in beweging

Sporten is essentieel voor een gezond lichaam. Volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen is het minimumadvies voor een goede gezondheid voor volwassenen vanaf 18 jaar om dagelijks 30 minuten matig intensief te bewegen. Als je regelmatig beweegt, dan zet je je hart aan het werk. De mate van intensiteit hangt af van je persoonlijke conditie. Sporten is niet alleen goed om het stressniveau te verlagen, maar het draagt ook bij aan het behouden van een gezond lichaamsgewicht en het verbeteren van je conditie, wat weer bijdraagt aan de gezondheid van hart- en bloedvaten. Aha!

5. Gebruik de supplementen Cardio Care

Door de bovenstaande tips toe te passen in het dagelijks leven, kun je een bijdrage leveren aan de hartgezondheid. Als extra tip hebben wij nu Synofit Cardio Care in de spotlight staan. Dit supplement bevat een unieke combinatie van verschillende ingrediënten. Deze ingrediënten kunnen bijdragen aan het behoud van een gezond hart (Omega 3-vetzuren¹) en een goed cholesterolgehalte² (Witte berk-blad) en bloedsuikergehalte (Chroom). Hierdoor geef je je hart net even die extra steun vanuit de natuur, terwijl jij er alles aan doet om gezond te leven.

¹ Dit gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA.

² Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.

Bron & Beeld: Synofit, Adobe Stock