Van structuur tot supplementen: zo voorkom je een winterdip

Zo ga je fluitend de gure maanden van het jaar door.

Depression, mental health, psychology therapy - mind wellness well being Asian girl with winter blues seasonal affective disorder feeling sad or heart broken with breakup alone. Loneliness, burnout , despair.

Hoewel het the most wonderful time of the year is, is het ook koud, donker en nat. De perfecte ingrediënten om je ietwat somber te voelen. Het laatste wat je wil is in een winterdip terechtkomen, vooral als de feestdagen er straks op zitten. Gelukkig kun je de kansen op de winterblues wat verkleinen!

Een zonnige blik

Eén van de grootste oorzaken van een winterdip is het gebrek aan licht. Veel mensen gaan 's ochtends vroeg in het donker naar hun werk, en komen ook in het donker weer thuis. Het kan daarom helpen om, bijvoorbeeld tussen de middag, een stukje te gaan wandelen. Heb je hier niet genoeg aan? Dan is er een speciale lichtbril. Deze bril bootst natuurlijk daglicht na, zelfs op de meest sombere winterdagen. Door de bril elke ochtend zo'n 30 minuten te dragen, krijgt je lichaam extra energie.

Vitamine D

Tijdens de winter komt de zon minder vaak tevoorschijn, wat betekent dat je lichaam minder vitamine D produceert. Deze essentiële vitamine speelt een grote rol in het reguleren van je humeur en energieniveau. Compenseer daarom het gebrek aan zonlicht door vitamine D-supplementen toe te voegen aan je dagelijkse routine. Een echte opkikker!

Structuur houden

In de wintermaanden is het verleidelijk om onder een warm dekentje te kruipen en jezelf te laten meeslepen door de vroege duisternis. Toch is het belangrijk om een regelmatig ritme te houden. Sta op vaste tijden op, plan je activiteiten en ga op dezelfde tijd naar bed. Structuur geeft een gevoel van controle en stabiliteit, wat enorm belangrijk is in de strijd tegen een winterdip. Zorg ook voor voldoende ontspanning en sociale interactie om de winterblues te slim af te zijn.

Bron: Tips en Weetjes, LINDA | Beeld: Adobe Stock

Health
  • Depression, mental health, psychology therapy - mind wellness well being Asian girl with winter blues seasonal affective disorder feeling sad or heart broken with breakup alone. Loneliness, burnout , despair.