Op deze manier kom jij erachter of je partner oprecht geïnteresseerd is in jou

TikTok is er weer als de kippen bij met een nieuwe relatie theorie.

We hadden het eerder al eens over de orange peel theory, welke ervoor zou moeten zorgen dat je er snel achterkomt of je partner ook daadwerkelijk bij je past. Echter, is TikTok er weer als de kippen bij, waar het platform alwéér een nieuwe relatie theorie losgelaten. De zogeheten Bird Test is een manier om te zien of jouw partner oprecht geïnteresseerd is in de dingen die jij zegt.

De Bird Test

TikTokker @alyssaccardib legt de theorie als volgt uit: "Als je met iemand bent – romantisch of niet – en je iets zegt iets dat als onbelangrijk kan worden beschouwd, je partner ook daadwerkelijk nieuwsgierig is. Dat is een goed teken voor jullie relatie." Deze test staat in verband met het onderzoek van het Gottman Institute, dat stelt dat gezonde koppels voortdurend 'hints' doen.

Oprechte interesse in onbenullige dingen is volgens het internet dus een pluspunt voor je relatie. Zo stelt Georgina Sturmer, counselor bij de Britse Vereniging voor Counselling en Psychotherapie, het volgende: "Ik zou zeggen dat de Bird Test een soort hint is. De motivatie erachter is immers niet om de aandacht van onze partner te vestigen op onze interesse – bijvoorbeeld: vogels. Het wordt gestuurd door een verlangen om te zien of ze aandacht besteden aan wat we te zeggen hebben. En dan opmerken of ze onze hints 'herkennen', 'negeren' of 'afwijzen'."

Een band opbouwen

Volgens het onderzoek van Gottman kan zo'n 'hint' veel verschillende vormen aannemen. Echter, hebben ze allemaal hetzelfde doel: een band met elkaar opbouwen. "Dit zijn de kleine dingen waardoor partners dichter bij elkaar kunnen komen", stelt relatiecoach Sidhharth Kumaar. "Onderliggende behoeften en verlangens worden vaak weerspiegeld in hints die men niet in woorden uit kan drukken." Daarnaast legt Kumaar uit dat door de hints je partner zich gehoord en belangrijk voelt.

Werkt het écht?

Maar werkt de Bird Test nou écht? "Ik denk dat het interessante aan de Bird Test is, dat het het belang van alledaagse interacties benadrukt", aldus Sturmer. "Het benadrukt hoe belangrijk het is om aandachtig te zijn en om elkaars inzichten en meningen te waarderen. In ons drukke, dagelijkse leven zijn we zo gewend om plannen te maken, dat we soms vergeten hoe we gewoon met elkaar kunnen 'zijn'."

Kumaar haakt daar op in, en vertelt dat de Bird Test niet gebruikt moet worden als maatstaf voor een succesvolle relatie. "Een 'mislukt' resultaat van de test moet gebruikt worden als indicator voor de noodzaak om de relatie weer te 'herstellen'. Het kan dus wel dienen als een hulpmiddel om een positieve verandering door te voeren in jullie relatie", aldus Kamaar.

Bron: Huffpost | Beeld: Adobe Stock