Deze vijf goede voornemens kun je wel volhouden

Happy new year!

Sporty young woman eating healthy while listening to music sitti

Happy new year! Het nieuwe jaar is van start gegaan en dat betekent dat we kunnen beginnen aan onze goede voornemens. Vaak gooien we al deze voornemens al na een week of twee weer overboord en zijn we weer terug bij af. Maar hoe start je het jaar nou wél een keer met een goede start, die je in ieder geval langer dan twee weken blijft volhouden? Nou, eigenlijk heel simpel.

1. Trakteer jezelf af en toe op iets

Vaak zijn we gelijk heel streng voor onszelf en nemen we rigoureuze beslissingen. Extra belangrijk om jezelf dan af en toe eens te belonen voor iets wat goed gelukt is. Een hele drukke en vooral hectische maand op werk achter de rug? Trakteer jezelf op een mooi paar schoenen. Al een hele lange tijd heel gezond gegeten en nu wel toe aan iets lekkers? Gun jezelf een beetje van die bak Ben&Jerry's waar je al de hele maand naar zit te staren in de supermarkt. Op deze manier geniet je er extra van en kijk je ook weer eens uit naar bepaalde dingen.

2. Ga eens op 'vakantie' in eigen stad

Net niet genoeg geld voor een tropisch oord of Europese stedentrip, maar wil je wel even een weekend je huis uit? Boek eens een hotel in eigen stad. Je bent er ten eerste binnen een mum van tijd en je zult tegelijkertijd merken dat je ook dit als een soort vakantie ervaart. Enne, je hebt ook niet al dat gedoe met tijdzones, vliegreizen etc.

3. Geef niet al je geld uit aan kleren

Eerlijk, je hebt vast en zeker nog minimaal vijf items in je kast hangen die je nog nooit aan hebt gehad. Toch beland je elke keer weer in de Zara of H&M, waar je vervolgens met een tas of drie de winkel uitloopt. Met het vervolg dat jij aan het einde van de maand weer met enorme spijtgevoelens naar je banksaldo zit te kijken. Zet voor jezelf daarom aan het begin van het jaar een maximaal aantal kledingstukken op papier, die je gedurende het jaar in totaliteit mag aanschaffen. Volgens Het Laatste Nieuws zweren de meesten bij 36, maar de keuze is uiteraard aan jou.

4. Spaar de helft van wat er binnenkomt

Je moet er misschien een aantal dingen voor laten, maar je zult merken dat het uiteindelijk alleen maar voordelen met zich meebrengt. Wanneer je elke keer maar een klein bedrag opzij zet, duurt het heel lang voordat je die mooie reis of dure tas bij elkaar hebt. Wanneer jij de helft van je inkomsten opzij zet en de helft mag opmaken aan alles wat je wil en nodig hebt, zul je merken dat je die droomvakantie of tas die je al heel lang wil hebben binnen no time bij elkaar gespaard hebt.

5. Leer thee drinken

Natuurlijk is meer bewegen een heel goed voornemen, maar er zijn ook een aantal simpele dingen die je gezonde levensstijl een boost geven. Probeer zo min mogelijk fris- en fruitdranken te drinken en leer jezelf aan elke dag een aantal koppen thee te nemen. En dan voornamelijk groene thee. Niet alleen zijn de antioxidanten goed voor je hart en cholesterol, ook werkt zo'n kopje thee goed om te ontspannen. Een gezondere levensstijl en minder stress dus. Win-win situatie als je het ons vraagt.

Bron: HLN.be | Beeld: Adobe Stock

Lifestyle
  • Shot of sporty young woman eating healthy while listening to music sitting on the floor at home.