Dit wordt naar verluidt dé sport van 2024

Deze comeback zagen we niet aankomen.

Nobody who ever gave his best regretted it. Beautiful girl is going to play tennis on the court

Move over, padel! Als we de voorspellingen moeten geloven, wordt good old badmintonsport van 2024.

Badminton is back

Ieder jaar is er één sport die populairder is dan de rest. Afgelopen jaar was dat zonder twijfel padel. We blijven nog even in de racketsporten, want dit spel uit de jaren 80 maakt naar verluidt een enorme comeback: badminton.

Het is duidelijk dat mensen steeds vaker voor een groepssport kiezen en dat is niet gek. Behalve actief bezig zijn, is het ook een sociale activiteit en kun je snel nieuwe mensen leren kennen. Waar badminton eerder nog als oubollig werd gezien, heeft Gen-Z de sport nu helemaal omarmd. Nog niet helemaal overtuigd? Wij geven je 5 redenen waarom badminton écht een goede sport is.

1. Je bouwt spieren op

Je traint met badminton veel verschillende spiergroepen tegelijkertijd. Dit helpt bij het opbouwen van spieren, het versterken van spieren en het vormen en versterken van het lichaam.

2. Je kunt er van afvallen

Behalve dat het gewoon een hele leuke manier van bewegen is, kun je er ook mee afvallen als dat je doel is. Badminton is namelijk een hele goede cardio work-out omdat je constant in beweging bent.

3. Je leert nieuwe mensen kennen

Het is een leuke sport om samen met je vrienden(groep) te doen, maar ook een geweldige manier om nieuwe mensen te leren kennen door een potje tegen elkaar te spelen.

4. Het verbetert je reflexen

Je moet snel denken en rap reageren om te winnen met badminton. Snelle bewegingen zijn goed om je reflexen te oefenen en het traint je hersenen om sneller te reageren. Dit is niet alleen een voordeel tijdens het sporten, maar ook in je dagelijkse leven.

5. Versterkt je botten

Je botdichtheid verbeteren is belangrijk, zeker als je ouder wordt. Omdat je met badminton zoveel verschillende soorten bewegingen maakt, kun je de afname van je botdichtheid afremmen.

Bron: Pinterest | Beeld: Adobe Stock