Getest: de nieuwe Supernova Rise hardloopschoenen van adidas

Eén van de belangrijkste dingen voor hardlopers? Goede schoenen. Maar er zijn zóveel verschillende soorten. Daarom hebben wij de nieuwe Supernova Rise hardloopschoenen van adidas voor je getest.

Supernova Rise

adidas herontwerpt drie hardloopschoenen in de SUPERNOVA-franchise. De eerste daarvan is de Supernova Rise. Een schoen voor zowel mannen als vrouwen met maximaal comfort, waardoor iedere hardloper, beginner of ervaren, onbezorgd kan rennen. Hoe dat komt? Door het nieuwe superschuim in de tussenzool: Dreamstrike+.

Comfort en demping

adidas ging op onderzoek uit en kwam erachter dat vrouwelijke hardlopers comfort één van de belangrijkste criteria vinden bij het kiezen van hardloopschoenen. Dat snappen we maar al te goed. Het productteam heeft vervolgens gekeken naar hoe geavanceerde technologieën konden worden toegepast, met als resultaat Dreamstrike+. Een nieuw soort schuim voor de tussenzool. Het schuim is licht en biedt daardoor extra comfort en demping. Een ander belangrijk detail is dat de schoen veel stabiliteit biedt dankzij het Support Rod System - een innovatief ondersteuningssysteem in de buitenzool.

Getest

Wij waren natuurlijk benieuwd of bovenstaande beloftes waar zijn en dus trok Happy in Shape hoofdredactrice Hilde de schoenen aan om een rondje te hardlopen: "Ik kijk allang niet meer alleen naar kleur bij het kiezen van nieuwe hardloopschoenen: eigenlijk zijn comfort en demping veel belangrijker voor me dan het wel of niet matchen van mijn schoenen met mijn running gear. Immers, hoe lekkerder je schoenen zitten tijdens het rennen hoe eerder je geneigd bent vaker te gaan. Ik was dan ook heel benieuwd naar het herontwerp van de Adidas Supernova. Daarbij ligt de focus vooral op comfort en demping. Meer demping in de voorvoet door middel van het innovatieve Dreamstrike+ schuim. Extra cushioning in het hielgebied. En ook niet onbelangrijk: een comfortabele fit. Na het eerste rondje merk ik dit verschil direct. De schoen loopt super-zacht en die demping is letterlijk voelbaar bij elke stap. Het is bijna alsof het me geen moeite kost om de ene voet voor de andere te zetten. Bij mijn rondjes die ik rustig wil lopen de dagen erna, grijp ik steeds opnieuw naar deze fijne Supernova en om heel eerlijk te zijn, zitten de schoenen ook heerlijk tijdens mijn dagelijkse avondwandeling. En extra plus: ze kleuren natuurlijk perfect bij al mijn zwarte hardloopleggings."