Slaap jij links of rechts? Dat zegt veel over je persoonlijkheid

En, klopt het?

Je wist het misschien niet, maar volgens onderzoek is het toch echt waar: aan welke kant van het bed je slaapt, zegt veel over je persoonlijkheid.

Onderzoek

In een onderzoek van OnePoll in opdracht van Slumber Cloud werden ruim 2000 Amerikanen aan de tand gevoeld over hun plek in bed. Er werd gevraagd aan welke kant ze sliepen en ze beantwoordden vragen over hun persoonlijkheid. Daar kwamen interessante conclusies uit.

Als we het over de rechter- en linkerkant van het bed hebben, bedoelen we als je voor het bed staat en naar het hoofdbord kijkt.

Slaap je links?

Links-slapers zouden een wat relaxter karakter hebben; ze zouden vrolijker, fantasierijker en creatiever zijn dan de mensen rechts. Hope Bastine, psycholoog en slaapdeskundige zegt daarover: "Een positieve kijk op het leven zorgt ervoor dat lefties beter om kunnen gaan met werkdruk, waardoor ze niet snel gestresst raken van een chaotische dag." Ook zouden ze meer tevreden zijn over hun baan dan righties.

Slaap je rechts?

Slapers aan de rechterkant zouden vaker een negatieve houding hebben. Ze zijn dan wel meer pessimistisch, maar houden zich wel beter staande in moeilijke situaties. Ze zijn volgens het onderzoek nuchter, zouden beter verdienen dan de andere kant van het bed én politiek gezien meer naar rechts neigen.

Bron: Daily Mail | Beeld: Adobe Stock