5 Geniale hacks om oude handdoeken een nieuw leven in te blazen

Een oude handdoek de prullenbak in? Welnee! Crispy old towels zijn namelijk ware parels. Je moet het alleen weten. Wij delen 5 geniale manieren om de oude handdoeken een tweede leven te geven.

Verantwoord katoen

Naast het voortdurend verrassende assortiment voor de laagste prijzen blijft Action zijn producten verbeteren op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. Action werkt samen met Better Cotton om de katoenteelt wereldwijd te verbeteren. De missie van Better Cotton is om katoengemeenschappen te helpen overleven en groeien, en tegelijkertijd het milieu te beschermen en te herstellen. Je kunt deze producten herkennen aan het Better Cotton-logo. Hiermee ondersteun je de duurzamere katoenproductie en draag je bij aan trainingen voor boeren, het behoud van gezonde bodems en het verminderen van schadelijke chemicaliën. Meer info vind je hier.

Zelf ook een steentje bijdragen? Hergebruik oude katoenen items, in plaats van ze weg te gooien. Oude handdoeken bijvoorbeeld. Geloof ons, je kunt er veel meer dan je denk. Kijk mee!

1. Maak er een kledingstuk van

Als je een beetje handig bent met een naaimachine, tover jij een handdoek zo om in een uniek kledingstuk. Eentje die niemand anders heeft, leuk toch?

@theessentialsclub No towel is safe in this household 🪡 #thriftflip #learnontiktok #diy #sewing ♬ I Hate U - SZA

2. Maak er schoonmaakdoekjes van

We snappen dat je je niet wilt afdrogen met een harde handdoek, maar als schoonmaakdoekjes zijn ze ideaal. Eén oude handdoek en je hebt meteen een hele voorraad. En ze zijn ook nog eens herbruikbaar, want je gooit ze zo in de wasmachine. Handig!

@linnetteorozco Repurpose some old towels with me ♻️ #DIY #fyp #repurpose #recycle #reducereuserecycle #cleaningtiktok #cleaninghacks #kitchentowel #diyproject #easysewing #easysewingproject ♬ Moonlight Serenade - Glenn Miller

3. Maak er een unieke vaas van

Zin in een leuke DIY? Gebruik je oude handdoek om een vaas te maken. Ja, echt. Een schaar, cement, een voorwerp om de vorm te maken en een likje verf zijn alles wat je nodig hebt. En een beetje geduld natuurlijk.

@dbhome_47 New DIY project #diy #diyproject #vase #diyvase #budget #budgetdecor #project #transformationchallenge #learnontiktok ♬ About Damn Time - Lizzo

4. Maak er opbergruimte van

Extra opbergruimte is altijd welkom. Handig voor je dagelijkse skincare, haarspullen of schoonmaakspulletjes.

@mycute1028 Old towels are also treasures👍🏻💕❤️🌈#hacksoflife #hacks #lifestyle #tips ♬ original sound - mayumi1028

5. Krul je haar ermee

Wie heeft er een krultang nodig als je een oude handdoek hebt? Rol hem op of knip hem in stroken, slaap er een nachtje mee in je haar en je wordt wakker met een coupe waar je u tegen zegt.

@emilypierce0 Curled my hair with a towel ! #fyp #heatlesscurls #oldtowel #newlife #recycle ♬ Plan B - Megan Thee Stallion

Nieuwe handdoeken en meer

Heb jij een nieuwe bestemming gevonden voor je oude handdoeken? Dan kun je bij Action nieuwe aanschaffen. Deze zijn verantwoord ingekocht en dus een duurzamer alternatief.En niet alleen handdoeken trouwens. Action heeft een heel assortiment aan verantwoord ingekochte katoenen items, waaronder dekbedovertrekken, sokken en T-shirts.

Ook een leuke tip: het TikTok account van Action. Daar worden regelmatig leuke DIY projecten en tips gedeeld om je items nieuw leven in te blazen of om ze een langer leven te geven. Ook vind je daar meteen de nieuwste musthaves, zodat je er als eerste bij bent. Thank us later!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Action.

Beeld: Action