Kim Kardashian onthult hoe ze haar strakke lichaam behoudt

"Veganistisch eten heeft veel goeds gedaan voor mijn lijf"

Met haar 43 jaar zit Kim Kardashian beter in haar vel dan ooit. Haar streven naar ‘het perfecte lijf’ schept volgens critici een onrealistisch beeld, maar Kim vindt dit onzin. "Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik twee uur per dag hard werk voor mijn lijf."

30 Kilo kwijt

Na haar zwangerschappen van North en Saint (Chicago en Psalm kreeg ze via een draagmoeder, red.) besloot Kim Kardashian het roer om te gooien. "Na mijn bevalling van Saint had ik het gevoel dat mijn lijf niet meer echt het mijne was", zei ze in een eerder interview. Ze stortte zich in januari 2016 op een strikt sportregime en Atkins-dieet en was binnen zes maanden slanker dan ze ooit was geweest. "Ik ben zo’n dertig kilo kwijt", pronkte ze in juli van dat jaar in een interview.

Krachttraining

Sinds een aantal jaar traint Kim onder andere met celebrity trainer Senada Greca, die ruim vijf miljoen volgers op Instagram heeft. Ze doet heel veel krachttraining en oefeningen om haar billen vol en gespierd en haar middel juist smal te houden. "Zodra ik me ging focussen op krachttraining, voelde ik me letterlijk sterker worden, zowel qua lijf als qua mindset." Verder is ze een groot fan van crossfit en andere high intensity trainingen. "De hardst werkende vrouw in de kamer", schreef Senada over Kim op Instagram. "Ze werkt twee uur lang en klaagt nooit, ook niet als ik haar over haar eigen grenzen heen duw."

Onrealistisch beeld

De kritiek dat Kim en haar zussen onrealistische beautystandaarden voor vrouwen promoten, legt ze naast zich neer. "Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik twee uur per dag hard werk voor mijn lijf. Het is logisch dat dit niet voor iedereen haalbaar is, ik begrijp ook wel dat ik de lat onbereikbaar hoog heb gelegd. Maar vergeet niet dat dit mijn werk is. Zoals een Hollywood-ster traint voor een filmrol, train ik omdat het mijn job is om in shape te zijn. Ik sta op en ga sporten, dat is mijn leven."

Strikt dieet

Daarnaast volgt Kim een strikt dieet om haar maatje 34 te behouden. Voorheen was dat Atkins, dat koolhydraatarm is, maar wel veel dierlijke producten bevat. Maar sinds tweeënhalf jaar eet de entrepreneur grotendeels plantaardig. "Veganistisch eten heeft veel goeds gedaan voor mijn lijf", schreef ze twee jaar terug op haar Instagram.

"Mijn trainer heeft me geleerd dat ik voor een sportsessie simpele koolhydraten moet eten, zoals zoete aardappel, en kleine porties vetten en eiwitten. En dat ik elke maaltijd een grote hoeveel groente tot me moet nemen, omdat dit helpt om de eiwitten, vetten en koolhydraten effectiever af te breken."

Pizza party

Toch is er binnen dit strikte dieet ook ruimte voor een pizza party of Häagen-Dazs-feestje met haar vier kinderen, zo getuigen kiekjes op haar Instagram. "Ik ben gek op zoetigheid en op koekjes, en wil mezelf ook niet alles ontzeggen. Maar ik probeer mezelf onder controle te houden qua snacken, zodat het niet uit de hand loopt. Je kunt ook lekker en gezond snacken, zo ben ik gek op rauwkost met hummus."

Het hele verhaal lees je in de Happy in Shape die nu in de winkel ligt.

Tekst: Jill Waas | Beeld: NL Beeld