Zwangere Sofia Richie: 'Mijn huid is drastisch veranderd sinds ik zwanger ben'

"Ik heb echt opnieuw moeten ontdekken wat werkt voor mijn huid"

Sofia Richie is zwanger and glowing! Al heeft de zwangerschap er wel voor gezorgd dat haar huid is veranderd en ze er een heel nieuwe skincare routine op na moet houden.

Acne

Toen Sofia erachter kwam dat ze in verwachting was, werd ze ook direct geconfronteerd met een onrustige huid. "Ik heb sinds de middelbare school geen hormonale acne meer gehad", vertelt ze aan Vogue US. "Dat is één van de dingen die drastisch zijn veranderd sinds ik zwanger ben - opeens weer moeten dealen met puistjes en een vettige huid."

Ze legt uit dat haar gezicht vettig, maar tegelijkertijd ook schilferig is. "Ik heb echt opnieuw moeten ontdekken wat werkt voor mijn huid", legt ze uit. "Ik was mijn gezicht nu bijvoorbeeld drie keer per dag, terwijl ik dat eerst alleen in de ochtend en avond deed." Haar favoriete product: de Simply Clean Cleanser van SkinCeuticals.

Make-up wereld

Wat betreft skincare weet Sofia wel waar ze het over heeft, maar make-up is een heel nieuwe wereld voor haar. "Ik ga niet liegen: ik ben een meisje dat door TikTok heen scrolt en alle beauty hacks bekijkt", biecht ze op. "Er zijn zoveel coole manieren waarop mensen make-up dragen, het inspireert me. Het is niet altijd helemaal mijn ding, maar wel leuk om thuis te proberen."

Natural beauty

Zelf geeft ze tegenwoordig ook tips op TikTok aan haar grote groep volgers. Sofia hoopt andere meiden te helpen zelfverzekerder te worden in hun beauty routine en te kiezen wat bij ze past. Zeker nu ze zelf een dochter verwacht, vindt ze die boodschap nóg belangrijker. "Ik probeer meiden te inspireren om hun eigen schoonheid te omarmen in plaats van een dikke laag make-up te dragen", vertelt ze. "Maar ik vind ook dat vrouwen moeten doen waar ze zich goed bij voelen. Draag zo veel of zo weinig make-up als je zelf wil!"

Bron: Vogue US | Beeld: NL Beeld