Recept: tortilla pizza met boerenkool en feta

Eetsmakelijk!

Deze kleurrijke tortilla is een heerlijke traktatie na een lange dag werken, ploeteren in de sportschool of in het weekend. Want schuldig hoef jij je niet te voelen; deze snack bevat namelijk je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten. 

Bieten

De roze tortillapizzabodem is gemaakt van bieten, om ervoor te zorgen dat je meer groenten binnenkrijgt. Dit gerecht, met alle kleurrijke ingrediënten, is niet alleen een feest voor het oog, maar ook een heerlijke maaltijd. Lees hieronder hoe je deze gezonde pizza maakt.

Ingrediënten

8 bietentortilla’s van No Fairytales

300g tomatenblokjes uit blik

150g boerenkool

175g cherrytomaten

1 oranje paprika

2 rode ui

100ml witte wijnazijn

150g fetakaas

2el oregano

Zout en peper

How to prepare

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 2. Verwijder de schil van de rode uit en snijd de ui in ringen. Doe de uienringen in een kom en voeg de witte wijnazijn toe. Laat staan tot later gebruik. 3. Halveer de cherrytomaten, verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes. 4. Doe de tomatenblokjes samen met de oregano in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper. 5. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak de boerenkool 4 minuten totdat deze geslonken is en het meeste vocht heeft losgelaten. 6. Bestrijk de bietentortilla’s met tomatensaus en verdeel de geroerbakte boerenkool, cherrytomaten, oranje paprika reepjes en fetakaas erover. 7. Bak de tortilla pizza 8 minuten in de oven. 8. Haal de tortilla pizza uit de oven en garneer met de ingemaakte rode ui. 

Beeld: No Fairytales

Laatste nieuws