Recept: gnocchi alla caprese

Deze pastasoort wil je proberen.

Wie aan pastagerechten denkt, denkt al snel aan macaroni, spaghetti en lasagne. Een minder bekende, maar wel superlekkere, pastasoort is ‘gnocchi’. Wij delen een recept. 

Gnocchi

Laten we eerst voor wat opheldering zorgen. Je kunt lastige Italiaanse klanken namelijk vergeten: ‘gnocchi’ spreek je ‘gewoon’ uit als ‘njokkie’. Wat die pastasoort precies is? Eigenlijk een variant met een kleine Nederlandse touch, het wordt namelijk gemaakt van aardappel en meel. Je kunt gnocchi koken, maar er ook een smakelijke ovenschotel mee maken, zoals wij vandaag doen. 

Ingrediënten (voor vier personen) 

1 kilo Grand’Italia Gnocchi di Patate 
260 gram Grand’Italia Basilico (saus)
1 rode ui
400 gram (cocktail) cherrytomaten
1 bol buffelmozzarella 
5 takjes basilicum 
olijfolie 

How to prepare

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 2. Pel en snipper de rode ui. Halveer de cherrytomaatjes, pluk de blaadjes van de basilicum, hak de takjes fijn en scheur de mozzarella in kleine stukjes. 3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de rode ui samen met de fijngehakte steeltjes basilicum 4 minuten op laag vuur. 4. Voeg de Basilico saus toe en verwarm 4 minuten. 5. Haal de pan van het vuur en roer de gnocchi en de cherrytomaatjes erdoorheen. Schenk het Gnocchi-mengsel in een ingevette ovenschaal en verdeel de stukjes mozzarella eroverheen. 6. Bak de gnocchi alla caprese 15 minuten in de voorverwarmde oven. 7. Garneer met de basilicumblaadjes. 

Beeld: Grand’Italia

Laatste nieuws