5 tips voor de perfecte huwelijksnacht

Hoe creëer je de perfecte huwelijksnacht? Wij geven vijf tips!

Je trouwdag zou de mooiste dag van je leven moeten zijn en het liefst hoort daar ook een geweldige huwelijksnacht bij. Maar eerlijk is eerlijk: na een lange dag vol feest en gezelligheid, is het niet gek als je je stiekem moe voelt. Hoe creëer je dan toch die perfecte huwelijksnacht? Wij geven tips! 

1. Bespreek de nacht 

Allereerst: talking is key. Iedereen kan een andere invulling hebben van zijn of haar perfecte huwelijksnacht, dus het is aan te raden om je wensen te bespreken. Mochten jullie dan andere verwachtingen hebben van de nacht, dan is dat in ieder geval bekend en kunnen jullie samen de compromissen sluiten en sta je niet voor onverwachte verrassingen. 

2. De juiste plek 

De één trouwt in het buitenland, de ander aan de andere kant van het land en weer een ander dicht bij huis. Je trouwlocatie is natuurlijk van invloed op de locatie van je huwelijksnacht, dus zoek ruim op tijd naar een geschikte plek. Zoek een mooi hotel waar jij je echt fijn voelt en waar je ’s ochtends roomservice kunt bestellen. Een andere optie is jullie eigen bed in kruipen, maar vergeet niet dat er nog wel eens vriendengroepen zijn die het hele huis ‘versieren’ en in die ongein heb je écht geen zin na je lange dag. 

3. Intimiteit 

Tuurlijk heb je op je trouwdag behoefte aan intimiteit, maar of het tot seks komt is een tweede. Ben je moe of door andere redenen niet helemaal in de mood, dan zijn er nog andere manieren om intiem te zijn zoals een uitgebreide massage. Breng je de huwelijksnacht door in een hotel? Zorg dat je goede massageolie en eventueel kaartjes meeneemt om het extra cozy te maken. 

4. Uitkleden 

Je haar met honderd speldjes opgestoken, een ingewikkelde jurk met veel knoopjes: je uitkleden kan een werkje zijn. Misschien wil je kersverse echtgenoot je erbij helpen, maar neem anders zelf rustig de tijd om je om te kleden. Misschien droeg je shapewear onder je jurk en is het tijd om dat te vervangen voor spannende bruidslingerie

5. Ontbijt op bed 

Zorg ervoor dat je na je huwelijksnacht rustig de tijd hebt om wakker te worden. Bijvoorbeeld met een ontbijt op bed, want lang niet elk stel heeft op de bruiloft zelf – thanks to alle gezelligheid – tijd om op de bruiloft zelf te eten. Slaap je thuis? Zorg ervoor dat je lekkers in huis hebt en anders dan je een hotel hebt met uitgebreide roomservice. Neem vooral lekker de tijd, zodat je kan nagenieten en verplaats je wanneer je je buikje vol hebt naar de wellness… 

Laatste nieuws