Maak vanavond eigenhandig een Vietnamees gerecht: springrolls gevuld met knapperige groenten en Pulled Oats. Wij delen het recept waarmee je dit binnen een kwartier op tafel zet. Vegetarisch en vol groenten!
Pulled Oats
Pulled Oats is een nieuwe vleesvervanger gemaakt van haver, erwten en tuinbonen en kun je in allerlei gerechten gebruiken. Vandaag combineren we het met de frisse, knapperige groenten. Een goede combinatie om in springrolls te doen. Dip de springrolls in een homemade dipsaus en je hebt een zeer smakelijke maaltijd!
Ingrediënten
1 pak Pulled Oats® Nude
2 cm verse gember, geschild en geraspt
(Sesam)olie om in te bakken
1 Komkommer
Wortels
Kiemgroenten
Een bosje verse koriander
Rijstpapier
Voor de dipsaus:
100 ml water
3 tl suiker
1 tl vissaus
2 tl rijstazijn
Het sap uit 1 limoen
½ rode chilipeper
Sesamolie
Sesamzaadjes
How to prepare
1. Meng alle ingrediënten voor de dipsaus en roer ze goed door elkaar. Proef het sausje en breng eventueel meer op smaak. 2. Verhit olie in een koekenpan en bak de Pulled Oats met geraspte gember tot de oats krokant zijn. Snijd de komkommer en wortel in repen. 3. Schenk warm water op een plat bord en doe er 10-15 seconden één vel rijstpapier in, zodat het papier zacht wordt. Leg het vel rijstpapier op een bord of snijplank. Schep de komkommer- en wortelrepen, kiemgroenten, koriander en Pulled Oats in het midden van het rijstpapier. Vouw de zijkanten van het papier over de vulling heen en rol de springroll op. 4. Serveer met dipsaus.
Eetsmakelijk!