Vanavond spelen de Oranje Leeuwinnen hun derde wedstrijd. Na twee overwinningen hopen we uiteraard dat ze ook Canada zullen verslaan. Happy in Shape deelt een smakelijk en gezond recept met oranje paprika, dat je tijdens de wedstrijd op kun peuzelen.
Oranje paprika buddha bowl
Buddha bowls zijn hartstikke gezond én heel lekker! Deze buddha bowl van de Oranje Paprikavereniging maak je met quinoa, geroosterde bloemkool, komkommer, hummus, kikkererwten en natuurlijk oranje paprika. Ideaal voor vanavond, als je uit het kommetje wilt eten op de bank, terwijl je natuurlijk de wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen aan het kijken bent.
Ingrediënten (voor vier personen)
2 oranje paprika’s, in reepjes
1 bloemkool, de roosjes
1 komkommer, in plakjes
200 gram kikkererwten, voorgekookt en uitgelekt
300 gram gekookte quinoa
5 gram verse munt, fijngesneden
5 gram verse peterselie, fijngesneden
2 el extra vierge olijfolie
1 el citroensap
4 tl gemalen komijn
2 tl kurkuma
2 tl paprikapoeder
2 tl cayennepeper
8 el hummus
zonnebloemolie
zout & peper
How to prepare
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng in een kom de bloemkoolroosjes en een scheutje zonnebloemolie samen met de komijn, kurkuma, paprikapoeder en cayennepeper. Verdeel de bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de bloemkoolroosjes 20 minuten in de voorverwarmde oven. 2. Meng in een kom de gekookte quinoa samen met de fijngesneden munt en peterselie, extra vierge olijfolie en citroensap en roer alles door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en peper. 3. Doe de quinoasalade in de kommen en garneer met bloemkool, oranje paprika, komkommer, kikkererwten en hummus. Serveer direct.
Eetsmakelijk!