Dit is dé plek voor clean beauty en meer

Dit is de online store voor 'brands that care'
Dit is dé plek voor clean beauty en meer

Scoon. Een naam die je vast doet denken aan 'schoon', maar dan plat uitgesproken. Klopt, want het is de naam van een online store die sinds maart een divers assortiment clean beauty aanbiedt, en nu langzaam uitbreidt.  


Oprichtsters 

De breinen achter de shop zijn Marloes en Guusje, twee vrouwen die veel vragen hadden met betrekking tot de aanschaf van clean beauty en sustainable lifestyle producten. Ze zochten naar merken die om hun producten en het productieproces geven en naar een plek waar die merken samenkomen. Die plek was er alleen niet, dus besloten ze het zelf een online store op te richten. 

Scoon 

En zo geschiedde. Afgelopen maart is hun online store Scoon gelanceerd. In de 'winkel' kun je clean beauty producten kopen. Die producten zijn vrij van ingrediënten die potentieel schadelijke zijn voor je gezondheid en hebben dus geen parabenen, minerale oliën, sulfaten en PEGs. Benieuwd welke ingrediënten Scoon allemaal uitsluit? Op de site staat een volledige lijst. 

Summer essentials 

Naast diverse beauty producten, verkoopt Scoon nu ook items van slow fashion en lifestyle merken. Dus nog een ('schone') bikini of zonnebril nodig? Scoon biedt swimwear van gerecycled plastic visnetten aan, maar ook zonnebrillen gemaakt van gerecycled en olie vrije acetate, minerale zonnebrandcrèmes en fair trade strandtassen. En binnenkort wordt het assortiment uitgebreid met basics, underwear en sportswear. Yes! 

Benieuwd naar de site? Klik hier

Beeld: Kim Erich 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5edbb00eefdf0', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });