Dag 3 van de Nationale Week Zonder Vlees

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees deelt Happy in Shape elke dag een vegetarisch gerecht.

Dag 3 van de Nationale Week Zonder Vlees

Deze week, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, deelt Happy in Shape elke dag een vegetarisch gerecht. Vandaag een lekkere soep, because we love soup, zeker nu het warme weer nog een beetje op zich laat wachten... 

Bij een recept dat we eerder deze week deelden, legden we uit wat het effect is van een week zonder vlees. Heb je dat gemist? Klik hier

Woensdag

Soep kun je van allerlei groenten maken, maar een soep van avocado zal je misschien nog niet eerder geprobeerd hebben. Door de soep gaat onder andere mais: extra veggies. 

Ingrediënten (voor vier personen) 

½ ui, fijn gesnipperd

½ teentje knoflook

1 el Santa Maria Green Jalapeño

1 el olijfolie 2 el groentebouillon

100 ml crème fraîche

4 rijpe avocado’s

Sap uit 2 limoenen

1 bosje koriander (grof gehakt)  

1 el Santa Maria Hot Pepper Sauce

½ tl zout

Extra



1 maïskolf (geroosterd)

1 avocado (in plakjes) 

1 el bieslook (grof gehakt) 

How to prepare 

1. Bak de ui, de knoflook en de Green Jalapeño's in de olie in een grote pan, maar laat deze niet bruin worden. Voeg water, groentebouillon en room toe. Breng tot het kookpunt. 2. Snijd de avocado's in twee helften, haal de pit eruit en lepel het vruchtvlees van de schil. Snijd in kleine stukken. Voeg de avocado's toe aan de soep en mix glad met een handmixer of in een keukenmachine. Voeg het sap van de limoen toe en breng op smaak met peper en zout. 3. Garneer de soep met de zoete maïs, de avocado, wat olijfolie en een beetje Hot Pepper Sauce.

Bon appétit! 

Door: Mireille Sneekes

Bron: Santa Maria