Sporten met radioduo Mattie & Marieke

Mattie en Marieke over wintersport

De ochtendshow van Mattie en Marieke gaat naar eigen zeggen ‘super goed’, maar hebben ze naast hun drukke agenda’s nog tijd om te sporten? En letten ze op hun voeding? Happy in Shape vroeg ging met Qmusic mee op de jaarlijkse wintersport-trip naar het Q-hotel in de sneeuw in Oostenrijk en sprak het duo. 

Ontbijt

Om de ochtendshow te presenteren moet je een echte vroege vogel zijn. Voor vijf uur is zowel Mattie als Marieke uit de veren en beginnen ze met een klein ontbijt. Voor Marieke zijn dat twee kiwi’s: ‘Dan zeg ik altijd: ik ga even twee kiwi’s klappen. Vanaf 7 uur ga ik een beetje ontbijten.’ Mattie kiest voor een bakje kwark en banaan om de vroege honger te stillen en na de show is het feest. ‘Om 9 uur is er bij Qmusic altijd een enorm ontbijt. Alsof het iedere dag pasen is,’ vertelt hij. Best verleidelijk niet? ‘Ik blijf daar best goed vanaf en ga meestal voor rijstwafels met humus of hüttenkäse. Want eigenlijk eet je gewoon een extra ontbijt. Je wordt dik van een ochtendshow,’ grapt Marieke. 

Sport  

Mattie noemt zichzelf een echte radiojongen en is dus het liefst de hele dag met de show bezig. Wel probeert hij drie of vier keer per week te sporten, maar dat werpt niet echt zijn vruchten af: ‘Het is echt een stap voor uit, een stap achteruit, want hier eet ik alles wat los en vast zit.’ Ook Marieke vindt de juiste balans tussen voeding en beweging lastig. ‘Ik sport ook drie keer in de week,’ vertelt ze. ‘Twee keer met een personal trainer, maar zou ik echt meer verschil willen zien, dan zou ik allerlei dingen moeten laten staan qua eten. Ik let er wel op, ik eet best gezond en ben ik niet zo’n snoeper, maar ik denk dat ik altijd iets teveel eet. Ik zou kleinere porties moeten eten.’ 

Wintersport 

Mattie en Marieke skiën beide al even. Mattie al zeker zeventien jaar en Marieke ging vier jaar geleden met het Q-hotel voor het eerst op wintersport. Als ervaren wintersporters hebben ze vast een favoriet moment, toch? ‘Het eerste biertje na een lange ski-dag. Dat is lekker,’ antwoordt Mattie. Marieke voelt zich vooral gelukkig door de omgeving: ‘Een blauwe lucht, de zon die op je gezicht schijnt en afdalingen die heel lekker gaan. Dan kan ik me zo gelukkig voelen, want het enige waar je dan aan denkt, is skiën.’ 

Mattie en Marieke zouden zichzelf niet zijn als ze niet een favoriet après-ski nummer hadden. Mattie: ‘Springen van Zanger Kafke’. Marieke gaat voor de gouwe ouwe ‘kom pak je lasso maar’.

Het duo is erg goed bevriend, maar met welke celebrity zouden ze nog meer op wintersport willen? Mattie kiest voor Britney Spears. ‘Ik vind haar leven super interessant en zou alles over haar willen weten. Ik zou wel een avondje met haar de kroeg in willen. Eerst even skiën en dan naar de après-ski om met haar te kletsen.’ Marieke kiest niet voor interesse, maar voor aantrekkingskracht. ‘Gabriel Macht. Dat vind ik zo’n knappe man.’ Ja Marieke, die keuze begrijpen wij. 

Door: Mireille Sneekes

 

 

Laatste nieuws