6 tips hoe voeding je van spierpijn afhelpt

En je weer snel in de gym staat...

Lees ook

Een goede work-out is niet compleet zonder spierpijn. Vervelend, maar het toont wel dat je écht je maximaal hebt ingezet. Happy in Shape selecteert 6 voedingstips die je snel van je spierpijn afhelpen, zodat je snel weer ready for the gym bent.

1. Eiwitten 

Misschien wel de bekendste en meest belangrijke remedie tegen spierpijn. Dit komt omdat het vermogen eiwitsynthese in het lichaam wordt verhoogd, wat de pijn tegengaat. Dus, kom maar door met dat bakje yoghurt of die eiwitshake. 

2. Vitamines

Ook vitamines zijn belangrijk voor het spierherstel. Met name vitamine B, C, D en E zijn essentieel. Welke voedingsmiddelen deze vitamines bevatten? Graanproducten en fruit bijvoorbeeld, die barsten van de vitaminen B en C. Vitamine D zit in vette vis en bak- en braadproducten en vitamine E in groenten, fruit en noten. Tip: maak na het sporten een salade met rauwe spinazie, tonijn flakes, appel, ongebrande, ongezouten noten, een beetje pasta en een eetlepel olijfolie. Lekker én ook nog eens goed voor je spieren. 

3. Mineralen

Ook mineralen zijn superbelangrijk voor het herstel van je spieren. Magnesium en zink zijn de twee belangrijkste mineralen die helpen het lichaam te herstellen. Magnesium maakt de spieren minder gevoelig en zink zorgt ervoor dat de koolhydraatstofwisseling goed blijft verlopen. Hierdoor treedt er minder snel verzuring op in de spieren, waardoor je tevens je work-outs langer kunt volhouden. Win-win dus! Magnesium en zink zitten beiden in peulvruchten.

4. Koolhydraten

Koolhydraten zijn bijna net zo belangrijk als eiwitten. Koolhydraten zorgen samen met eiwitten voor spieropbouw. Ook is het de belangrijkste voedingsstof voor je spieren. Bij een tekort aan koolhydraten kunnen spiereiwitten afbreken. Eet dus na het sporten een banaantje of een gerecht met pasta of rijst.

5. Calorieën

Om spieren te laten groeien hebben ze energie nodig. Door op je calorie-inname te letten kun je zelf goed bijhouden hoeveel energie verbruikt en dus nodig hebt om spierpijn te voorkomen. Dit kun je met een calorieteller makkelijk bijhouden. 

6. Water 

Last, but not least: water. Water zorgt voor de afvoer van afvalstoffen en is dus essentieel voor een effectief en efficiënt spierherstel.

Door: Lucinda Busker 

Laatste nieuws

Zie ook

Door deze 5 reis-hacks bespaar je veel geld tijdens je vakantie

Door deze 5 reis-hacks bespaar je veel geld tijdens je vakantie

Ben jij in je hoofd al bezig met zomervakantie? Dan zijn deze tips voor jou vast een lot uit de loterij!
'Ik slikte 200 laxeerpillen per dag'

Claudia: ‘Ik slikte 200 laxeerpillen per dag’

Dat ene pilletje per dag werden er al snel meer...