Gezond en lekker ontbijt: bananapancakes

Bananapancakes zijn perfect voor ontbijt, lunch en zelfs dessert.

Gezond en lekker ontbijt: bananapancakes

Inspiratie nodig voor ontbijt, lunch of dessert? Bananapancakes kunnen op elk moment!

Dit recept komt uit het onlangs gelanceerde boek van Jet van Nieuwkerk.

Wat heb je nodig? (voor 4 pancakes)

1⁄2 banaan

2 eieren


40 g boekweitmeel

1 snuf zout

1 tl bakpoeder


200 g ricotta


Olie of boter (om in te bakken)

4 el vloeibare honing


Zoete garnering

Extra staafmixer met hakmolen of vork

Garde


Spatel


Koekenpan

Wat moet je doen?

  1. Pureer de banaan glad met de staafmixer of prak fijn met een vork.
  2. Meng de eieren erdoorheen met een garde en voeg boekweitmeel, zout en bakpoeder toe.
  3. Meng tot een gladde massa. Spatel als laatste luchtig de ricotta door het beslag.
  4. Doe een klontje boter of olie in de koekenpan. Maak kleine hoopjes beslag met een grote lepel en bak de pancakes in 3 minuten goudbruin.
  5. Versier de pancakes met honing of met wat je lekker vindt.

..en dan mogen ze op tafel, enjoy!

Tekst: Sterre Blokdijk