Inspiratie nodig voor ontbijt, lunch of dessert? Bananapancakes kunnen op elk moment!
Dit recept komt uit het onlangs gelanceerde boek van Jet van Nieuwkerk.
Wat heb je nodig? (voor 4 pancakes)
1⁄2 banaan
2 eieren
40 g boekweitmeel
1 snuf zout
1 tl bakpoeder
200 g ricotta
Olie of boter (om in te bakken)
4 el vloeibare honing
Zoete garnering
Extra staafmixer met hakmolen of vork
Garde
Spatel
Koekenpan
Wat moet je doen?
- Pureer de banaan glad met de staafmixer of prak fijn met een vork.
- Meng de eieren erdoorheen met een garde en voeg boekweitmeel, zout en bakpoeder toe.
- Meng tot een gladde massa. Spatel als laatste luchtig de ricotta door het beslag.
- Doe een klontje boter of olie in de koekenpan. Maak kleine hoopjes beslag met een grote lepel en bak de pancakes in 3 minuten goudbruin.
- Versier de pancakes met honing of met wat je lekker vindt.
..en dan mogen ze op tafel, enjoy!
Tekst: Sterre Blokdijk