Als het aan Rens Kroes (30) ligt, is het elke dag feest. Maar dan wel een gezond feestje met verrukkelijke recepten voor bijvoorbeeld een avocado-limoentaart, zwartebonenburgers of heerlijke, zelfgemaakte piña colada. Happy in Shape sprak de foodie in New York over haar liefde voor eten.
Vroeger
‘Ik eet van huis uit heel gezond. Mijn opa had een biologische boerderij en de opa van mijn moeder was ambachtelijk bakker. We hebben thuis een enorme tuin met onze eigen groente, fruit en kippen. Thuis aten we dus altijd vers en biologisch. Als tiener heb ik heus weleens een zak chips van 30 cent bij de Aldi gehaald met m’n vriendinnen, maar ik ben nooit opstandig heel ongezond gaan eten. Ik heb juist geleerd dat je je door goede voeding het allerbeste voelt.’
Balans
‘Mijn eetroutine is gezond, maar wat mij betreft hoort een vette hap ook bij een happy healthy lifestyle. Van de beste New York-pizza of een authentieke puntzak Vlaamse patat word ik echt gelukkig en dat is ook belangrijk. Het moet wel kwalitatief goed zijn, want ik merk het heel snel aan mijn lijf als ik iets slechts eet. Natuurlijk weten we allemaal dat fastfood en frisdrank ongezond zijn en dat niemand zich daar beter van gaat voelen. Een dieet werkt ook voor iedereen anders. Voor jezelf een gezonde balans vinden en je een routine eigen maken is echt iets wat je moet leren.’
Dagboekje
‘Wil je weten wat werkt voor jou, hou dan een dagboekje bij met wat je eet en hoe je je daarna voelde. Had je weinig energie of juist veel. Voelde je je goed of kreeg je last van een opgeblazen gevoel? Et cetera, et cetera. Als je op die manier heel relaxed naar je eet- en leefgewoontes kijkt, wordt het niet zo’n obsessie en kun je geleidelijk toewerken naar die gezondere manier van leven.’
Lees het hele interview met Rens Kroes in Happy in Shape nummer 5!
Lees ook: Dit zijn de beste fooddocu's op Netflix
Tekst: Hilde Veeren | Fotografie: Anne Timmer