6x Voordelen van gember

Wist jij dit al?

Gember wordt niet alleen als ingrediënt gebruikt in de keuken, maar kent ook veel medicinale doeleinden. Al meer dan 2000 jaar zweert de Chinese geneeskunde bij het gebruik van gember, omdat het een tal van gezondheidsproblemen zou voorkomen. Wij zetten zes voordelen van gember op een rij!

1. Stimuleert een goede spijsvertering
Doordat gember de alvleesklier stimuleert, wordt de spijsvertering enorm bevordert, dit resulteert in een snellere opname van voedingsstoffen. Daarnaast verhoogt gember de maagcontracties (samentrekking) waardoor de maaginhoud sneller naar de darmen vloeit. Geniet na het avondeten dus  van een kopje gemberthee!

2. Bron van antioxidanten
De eigenschappen van gember verbeteren het spijsverteringsstelsel en helpen bij maagklachten. Net als veel andere planten is gember ook rijk aan antioxidanten. Zo is gember rijk aan shogaolen en gingerolen. Shogaolen werken vooral pijnstillend en ontstekingsremmend en gingerolen stimuleren de leverfunctie. Deze beschermen het lichaam tegen oxidatieve stress en de gevolgen ervan.

3. Geeft je immuunsysteem een boost
De vitamine C in gember, in combinatie met andere stoffen, kunnen het immuunsysteem enorm stimuleren, waardoor ziektes, infecties en andere kwalen kunnen worden bestreden.

4. Verbetert het geheugen
Gember is goed om het geheugen te verbeteren. Vroeger werd het ook al gebruikt als middel voor verbetering van de hersenfuncties. Uit onderzoek blijkt dat gember een positief effect heeft op de concentratie en het denkvermogen.

5. Een natuurlijke ontstekingsremmer
Studies wijzen uit dat gember een goede ontstekingsremmer is. Wanneer je last hebt van een pijnlijke keel, blaasontsteking of andere kwaaltjes, is gember jouw redder in nood. Gember heeft namelijk een antibacteriële eigenschap.

6. Gember helpt tegen misselijkheid
In gember zit een stofje dat helpt tegen misselijkheid, braken en reisziekte. Als je daar last van hebt is het handig voor je gaat rijden een kopje gemberthee te drinken. Of mocht je in verwachting zijn: het is het proberen waard tegen ochtendmisselijkheid.

Zien: Is gedroogd fruit nou gezond of niet? >

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws