5 x gezond eten dat meer suiker bevat dan een donut

Dit méén je niet...
5 x gezond eten dat meer suiker bevat dan een donut

Als je je leven wil verbeteren door gezonder te eten, is stap één om suikerbommen te schrappen uit je menu. Chips, snoep, koekjes en ga zo maar door. Bummer dus als je denkt dat je goed bezig bent, maar dat niet zo blijkt te zijn. Deze vijf etenswaren, die niet ongezond lijken, bevatten meer suiker dan een donut, schrijft Womans Health UK. Say what!? 

Bolognesesaus

Niet allemaal, maar gemiddeld zit er in een pot van 125 gram bolognesesaus uit de supermarkt zo'n 8.4 gram suiker, wat gelijk staat aan 1.2 donuts.

Innocent granaatappel, blauwe bessen en acai smoothie

En jij maar denken dat alle smoothies gezond zijn... Dit bewijst het tegendeel. In een flesje van 250 ml Innocent, met de smaak granaatappel, blauwe bessen en acai, zit maar liefst 34.3 gram suiker, wat gelijk staat aan 4.9 donuts.

Tomaatsoep met mascarpone

Laat die kant en klare soep maar staan, hier zit namelijk al snel 15 gram suiker in, wat gelijk staat aan 2.1 donuts.

Jus d’orange uit de supermarkt

Ook dit is weer zo’n typisch product waarbij je jezelf volkomen voorgelogen voelt. Heerlijk en gezond zou je denken, zo’n flesje sinaasappelsap. Maar helaas, tenzij je hem vers perst, zit er zo'n 25.5 gram suiker in, wat gelijk staat aan 3.6 donuts.

Rivierkreeft & mango salade

Ook salades zijn niet altijd zo gezond als je denkt, voornamelijk door de sausjes, croutons en andere lekkernijen die er in zitten. In deze salade zit 11 gram suiker, wat gelijk staat aan 4.9 donuts. 

Een donut als ontbijt verbetert je geheugen

Bron: Womanshealthmag.co.uk, Beeld: Istockphoto

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5edb1b4d10976', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });