Wat er met je lichaam gebeurt als je een tijd geen seks hebt

Wist jij deze dingen al?

Is om wat voor een reden dan ook je liefdesleven niet zo spannend en heet meer? Het heeft verschillende gevolgen voor je lichaam, de één minder heftig dan de ander. Dr. Mark Lawton van de British Association for Sexual Health and HIV legt uit:

1/ Je kunt je depressief en angstig voelen

Seks is niet alleen fijn op het moment zelf; het maakt je dag. Tijdens een spannende sessie in de slaapkamer komt endorfine vrij dat je humeur opbeurt en stress doet verdwijnen. “Heb je geen seks meer, dan merk je dus ook niets meer van de voordelen van het stofje”, vertelt Lawton aan Metro UK.

2/ Je vagina wordt niet strakker “

Als het na een tijd seks allemaal wat nauwer voelt, komt dat door ontspanningsproblemen”, legt de deskundige uit. “Het is belangrijk dat je relaxed bent, anders kan het pijn doen.”

3/ Libido drop

Je libido zwakt volgens Lawton wat af naarmate de tijd vordert en je al enige tijd geen seks hebt gehad. Zo is het testosteronniveau bij mannen lager als ze minder seks hebben. “Seks verhoogt het testosteronlevel dat invloed heeft op het libido, andersom werkt dat ook zo.”

4/ Minder kans op soa’’s en blaasontsteking

Fijne bijkomstigheid, geen uitleg nodig.

5/ Je zelfvertrouwen kan afnemen

Het kost misschien moeite om na een tijd weer met iemand het bed in te duiken, maar Lawton benadrukt dat je jezelf niet moet afschrijven. Natuurlijk is het spannend om na een lange periode weer seks te hebben en dat kan de nodige gevolgen hebben tijdens de daad voor zowel mannen als vrouwen (denk aan erectieproblemen). “Het is een psychologisch iets”, aldus de deskundige. “De stress kan leiden tot zulke problemen.”

4 manieren waarop seks invloed heeft op de hersenen >

Bron: Marie Claire, Metro UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws