Woah! Je kunt je dromen sturen

Ken je dat heerlijke gevoel wanneer je net wakker wordt uit een heerlijke droom? In ons geval meestal een combinatie van Bradley Cooper, het strand en

Ken je dat heerlijke gevoel wanneer je net wakker wordt uit een heerlijke droom? In ons geval meestal een combinatie van Bradley Cooper, het strand en donuts… Well, wat nou als het mogelijk is om iedere nacht de perfecte droom te hebben? Lucide dromen – dromen waarbij je je bewust bent van het feit dat je droomt – zijn te forceren, blijkt nu!

Denk aan lucide dromen

Volgens Deirdre Barret, leraar psychologie van Harvard University , vergroot je de kans op lucide dromen het meest wanneer je vlak voordat je in slaap valt, tegen jezelf zegt dat je lucide gaat dromen. “Zeg tegen jezelf ‘Als ik vanavond droom, wil ik me realiseren dat ik droom’. Door dit te doen, zal hopelijk je onderbewuste stoppen om je te overtuigen dat jouw droom de écht is.”

Voer gedurende de dag reality checks uit

Om je tijdens je dromen bewust te worden van het feit dat je droomt, raden sommige professionals aan om gedurende de dag stil te staan bij het feit dat je wakker bent. Dan klinkt misschien een beetje gek, maar is het niet. Wanneer je op een methodische manier stilstaat bij het feit dat je wakker bent, neem je dit ook over tijdens je slaap. 

Houd een droomdagboek bij

Je dromen opschrijven kinderachtig? Wel nee joh! Door je dromen op te schrijven, kun je ze beter herinneren. En hoe meer je kunt herinneren van je dromen, hoe meer je je bewust wordt van je droomwereld. Dat helpt je bij het onderscheiden van je echte wereld en je droomwereld. 

Snooze

Uit eerder onderzoek is gebleken dat de kans op lucide dromen groter is, wanneer je wakker wordt tijdens je REM slaap en daarna weer in slaap valt. Toch zal je standaard 10 minuten snooze tijd niet helpen bij lucide dromen, want dat is te weinig tijd om een nieuwe droom te beginnen. Geef jezelf iets meer tijd om in te dutten, bijvoorbeeld 30 minuten, en je loopt weer hand in hand met Bradley Cooper. 

Lees ook: Kun je niet slapen? Doe dan het tegenovergestelde van wat je denkt

Bron: Pure Wow, beeld: iStock

Laatste nieuws