Een visgerecht bij je maaltijd is natuurlijk altijd lekker, al is de prijs die je ervoor betaald vaak wat minder. Toch gaat er niets boven een stuk zalm uit de oven of van de grill, al roept die aparte witte substantie die eruit komt vaak de nodige vraagtekens op.
Gezondheid
Laten we je gelijk uit de veronderstelling halen dat het schadelijk is voor je gezondheid, want dit is absoluut niet het geval. Het witte spul genaamd albumine eiwit komt namelijk tevoorschijn, wanneer de vis wordt opgewarmd met een temperatuur van 140 à 150 graden. Mocht je je nou enorm storen aan het witte spul, dan zou je je vis op een lagere temperatuur kunnen bakken of grillen. Al zou het volgens America’s Test Kitchen geen garantie geven dat je het helemaal kan vermijden. Ook zou je eventueel een schone, vochtige vaatdoek om de vis kunnen wikkelen wanneer het uit de oven komt.
Lees ook: Natuurlijke vetverbranders die je gewoon aan je eten of drinken kunt toevoegen
Bron: Insider Food Beeld: iStock